Søk

Meny

Fullt hus i Åsane!

24. september inviterte vi til åpent informasjonsmøte om overgang til fornybar oppvarming i Åsane bydel. Mer enn 70 personer var tilstede på møtet.

 

Allerde før dørene åpnet var det personer som troppet opp på Klubben og på informasjonsmøtet om overgang fra fossil til fornybar energi. Det var et varsel om at mange kom til å møte opp. Da møtet begynte var det mer enn søtti personer tilstede, og kaffetrakteren på Åsane Kultursenter fikk kjørt seg.


Åsanebuar Rune Solheimslid åpnet programmet med å fortelle om hvordan han ble oljefri. Han og familien kjøpte en bolig med oljefyr i 1986. Oljefyren var fra 70 tallet, og varmet opp boligen og varmtvannet. Da oljefyren begynte å løpe løpsk i fjor ble han nødt til å gjøre noe. Oljefyren ble erstattet med en luft-vann-varmepumpe. Han var tydelig på at det å bli oljefri ikke var noen kunst, og at det var viktig å velge installatør med omhu.


Til å fortelle om de fornybare oppvarmingsløsningene var sivilingeniør Gunnar Grevstad fra Sweco hyret inn. Han har energiforbyning som spesialfelt, og orienterte de fremmøtte om alle de fornybare oppvarmingsalternativene til fossil oljefyring.

 

Etter pausen ble det innlegg om de statlge støtteordningene til Enova, og Anna Barnwell, områdeleder for bolig fikk kjørt seg. Mange ble skuffet over at de ikke ville få støtte til å fjerne oljetanken og parafinkaminen sin. Samtidig fikk de etter at feiermester Elisabeth Mikalsen fortalte om regelverket i Bergen kommune knyttet til nedgravde oljetanker, og Ole Christian Fosse, skadeekspert i Tryg forikring en større forståelse for hvor viktig regelverket er, og noen eksempler på hvor stor skade en lekkasje fra en nedgravd oljetank kan gjøre. Han kunne fortelle om utgifter i millionklassen ved utbedringer av


Silje Østerbø i Oljefri avsluttet møtet med å snakke om hvor stor betydning det å bli oljefri kan ha for klimaet og for miljøet lokalt. Hun viste også frem hvordan man enkelt kan sende forespørsel til lokale kvalitetssikrde tilbydere av fornybar oppvarming, rens og fjerning av oljetanken  gjennom nettsiden oljetri.no.

 

 

 

Presentasjoner:

Gunnar Grevstad, senioringeniør Sweco: Fornybare oppvarmingsløsninger

 

Elisabeth Mikalsen, feiermester ved Bergen brannvesen: Regelverk knyttet til nedgravde oljetanker.

 

Ole Christian Fosse, Skadeekspert ved Tryg forsikring: Når skaden skjer og tanken lekker, er du forsikret?

 

Silje Østerbø, prosjektansvarlig for Oljefri i Hordaland, Naturvernforbundet: Slik går du frem for å bli oljefri og energismart.

 

Påmeldingsfrist er 22. september.

 

 

test CorePublish publiseringsverktøy