Søk

Meny

Du er her:

På standen kunne man se en ordentlig miljøbombe, levert av Oljefri-tilbyder Holtefjell Energi

På standen kunne man se en ordentlig miljøbombe, levert av Oljefri-tilbyder Holtefjell Energi.

Førjulsstand om miljøvennlig oppvarming og energisparing

Oljefri og Asker kommune ønsket i helgen å synliggjøre kommunens mange tilbud for sine innbyggere innen miljø, klima og energi. Fra klokken 11.00 til 14.00 på lørdag kunne man besøke Oljefri, Asker kommune, Naturvernforbundet lokalt og Riktig Vedfyring sin stand like utenfor utenfor Asker kulturhus.

Ved siden av Bondens Marked, utenfor Asker kulturhus, kunne man lørdag formiddag se en stor og rusten miljøbombe på utstilling.

-Oi! Er det en sånn som ligger nedgravd i hagen vår, spør en nysgjerrig forbipasserende.

 

Image

 

På standen ble samarbeidet mellom Oljefri og Asker kommunes synliggjort og de fremmøtte ble informert om hvor de kunne finne relevant og nyttig informasjon om utfasing av oljefyring. De ble fortalt om Oljefri-portalen og gitt informasjon om fornybare oppvarmingsalternativer og støtteordninger, samt hvordan de skal komme i kontakt med lokale Oljefri-tilbydere.

 

Energirådgivningen til Asker kommune, hvor de tilbyr gratis energirådgivning til alle sine innbyggere, ble presentert av Exergia, firmaet som gjennomfører rådgivningstjenesten for kommunen.

 

Også Naturvernforbundets prosjekt, Riktig Vedfyring, var en del av fokuset og det ble delt ut en enkelt tips-brosjyre om hvordan man skal fyre riktig. Brosjyren er lagd av Naturvernforbundet i samarbeid med Norsk Varme og Feiermesternes landsforbund.

 

Image

 

Lokallaget i Asker var også tilstede for å gi informasjon om hva de jobber med lokalt og ga tips om hvordan man selv kan være med å engasjere deg i natur- og klimakampen i Asker.

 

Image

 

Det ble selvsagt servert gratis og varm førjulsgløgg, samt pepperkaker og nøtter til de fremmøtte.

 

Image

test CorePublish publiseringsverktøy