Søk

Meny

Du er her:

Fullsatt sal på informasjonsmøte i Stavanger

Onsdag 10. juni inviterte Oljefri og Stavanger, Sandnes og Randaberg kommune eiere av oljefyringsanlegg og nedgravde oljetanker til et åpent informasjonsmøte om utfasing av oljefyring. Nærmere 150 engasjerte publikummere deltok på møtet på Sølvberget i Stavanger.

 

Det var god stemning på Sølvberget da Oljefri og Stavanger kommune arrangerte vårens informasjonsmøte om utfasing av oljefyring. Nesten 150 tilhørere fikk informasjon om fjerning av oljetank og skifte av oppvarmingsløsning.

 

Møteleder og miljøvernsjef Olav Stav fra Stavanger kommune ønsket velkommen, og kunne fortelle om kommunens satsning på utfasing av oljefyring. Privatpersonen Klaus Motland delte sine erfaringer med skifte fra oljefyr til klimavennlig oppvarming, og Oljefris kampanjeansvarlig for Rogaland, Cathrine Th. Tellnes, fortsatte med å gi en innføring om Oljefrikampanjen og nettsiden oljefri.no. Silje Østerbø fra Oljefri i Hordaland presenterte risikofaktorer og forsikringsansvar ved nedgravde oljetanker, og gikk gjennom hvordan man får uskadeliggjort en gammel tank og hvordan man skifter til ett av de mange gode klimavennlige oppvarmingsalternativene.

Firmaet Entelligens presenterte Energiportalen, et nett-tilbud til innbyggere i Stavanger og Sandnes kommune for beregning av energisparetiltak, og Enova presenterte sine støtteordninger og den brukervennlige nye nettsiden for støttesøknader.

 

Det ble minnet om den nasjonale konkurransen om gratis fjerning av oljetank - og vinneren viste seg å bli en av møtedeltakerne fra Stavanger!

 

På standtorget var det mye informasjon å få gjennom prat med Oljefritilbyderne fra regionen. Standene til  Feiervesenet, Enova og Naturvernforbundet i Rogaland ble også godt besøkt, og publikum kunne forsyne seg av brosjyremateriale, kaffe og kjeks.

 

 

Under kan du se et lite utvalg bilder fra kvelden:

 

Image

Miljøvernsjef Olav Stav informerer

 

 

 

 ImageAnna Barnwell fra Enova

 

Image

Klaus Motland deler sine erfaringer om skifte av oppvarmingsløsning

 

Image

Hugh Clarke fra styret i Naturvernforbundet i Rogaland, Yngvar Søetorp fra Solpluss og Olav Stav fra Stavanger kommune

 

Image

Morten Berggraf fra Feiervesenet

test CorePublish publiseringsverktøy