Søk

Meny

Du er her:

Fullsatt sal på Time bibliotek

Fullsatt sal på Time bibliotek.

Godt oppmøte, god informasjon, god stemning og god mat på informasjonsmøtet for Time, Klepp og Hå kommune!

Onsdag 28. oktober inviterte Oljefri Rogaland og Time, Klepp og Hå kommune eiere av oljefyringsanlegg og nedgravde oljetanker til et åpent informasjonsmøte om utfasing av oljefyring. Rundt 90 engasjerte publikummere fylte salen på Time bibliotek.

Det var god stemning på Time bibliotek da Oljefri Rogaland og Klepp, Time og Hå kommune arrangerte informasjonsmøte om utfasing av oljefyring. Rundt 90 tilhørere fikk informasjon om fjerning av oljetank og skifte av oppvarmingsløsning.
 
Møteleder og miljøvernsjef Erik Steen Larsen fra Time kommune ønsket velkommen, presenterte kontaktpersonene Susanne Rau fra Klepp kommune og Per Ivar Aniksdal fra Hå kommune, og fortalte om kommunens satsning på utfasing av oljefyring.

Tønnes Helge Stangeland fra firmaet TKS på Ålgård fortalte om sine erfaringer med den store oljelekkasjen de hadde i 2008, og Oljefris kampanjeansvarlig for Rogaland, Cathrine Th. Tellnes, fortsatte med å gi en innføring om Oljefrikampanjen og nettsiden oljefri.no.

Silje Østerbø fra Oljefri i Hordaland presenterte risikofaktorer og forsikringsansvar ved nedgravde oljetanker, og gikk gjennom hvordan man får uskadeliggjort en gammel tank og hvordan man rent konkret skifter oppvarmingsløsning.

Amund Ona Gjul fra Rambøll gikk gjennom de mange gode klimavennlige oppvarmingsalternative som finnes, og Silje Østerbø presenterte til sist Enovas økonomiske støtteordninger og den brukervennlige nye nettsiden for støttesøknader.


På standtorget var det mye informasjon å få gjennom prat med Oljefritilbyderne fra regionen, representert ved Henriksen Oljetransport, AVE systemer og Solpluss. Standene til  Feiervesenet, de tre jærkommunene og Naturvernforbundet i Rogaland ble også godt besøkt. Et høydepunkt ble servering av hjemmelaget kremet kyllingsuppe og nybakt gulrotkake fra Garborgstova, og det ble anledning til å få svar på mange spørsmål og få mange gode diskusjoner over suppeskålene.
 
 
Under kan du se et lite utvalg bilder fra kvelden:

 

Image

Per Ivar Aniksdal fra Hå kommune, Susanne Rau fra Klepp kommune og Erik Steen Larsen fra Time kommune

 

 

Image

Amund Ona Gjul fra Rambøll forteller om alternative oppvarmingsløsninger

 

 

Image

Stor pågang på standen til Henriksen Oljetransport

 

 

Image

Utsøkt kyllingsuppe til alle!

 

 

Image

AVE systemer informerer om varmepumper

 

 

Image

Solpluss hadde tatt turen over fjellet for å infromere om solfangere og solceller

 

 

Image

Feiervesenet informerer engasjert om tankregisteret

 

 

Image

Naturvernforbundet i Rogaland deler ut materiell og forteller om sitt arbeid

 

 

test CorePublish publiseringsverktøy