Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Oljefri lansert i Vestfold, 110 personer på informasjonsmøte i Nøtterøy

Oppmøtet var det ingen ting å si på da Oljefri ble lansert på Nøtterøy, og i Vestfold med åpent informasjonsmøte om nedgravde oljetanker og overgang fra fossil til fornybar energi.

Over 110 personer møtte opp i høytidelige omgivelser i selveste kommunestyresalen på Nøtterøy for å få informasjon om nedgravde oljetanker og overgang fra fossil til fornybar oppvarming. Det var langt flere enn forventet. Heldigvis ble det plass til alle sammen.

 

- Dette er blant det største oppmøtet vi noen gang har hatt på et klimaarrangement her i kommunen, forteller Ronny Meyer i Nøtterøy kommune. Han setter stor pris på at innbyggerne støtter opp om temaet. Nøtterøy kommune har nettopp strammet inn forurensingsforkriften for nedgravde oljetanker, og kommer til å ha et større fokus på arbeidet med oljefyring i tiden som kommer.

 

Også ordfører Roar Jonstang  var fornøyd. Han holdt ikke bare et innlegg om hvordan klimarådet i Nøtterøy har bidratt til å støtte viktige klimatiltak som blant annet Oljefri. I tillegg hadde han også bare gode erfaringer med selv å ha blitt oljefri.

 

- Det er ikke ofte man sparer både miljøet og penger på å gjennomføre viktige klimatiltak, kunne han fortelle. Det er første gang vi har hatt en ordfører som selv har en blitt oljefri til å åpne et informasjonsmøte.

 

Blant temaene det ble gitt informasjon om på møtet var hvilket regelverk som gjelder for den nedgravde oljetanken, hvordan man bør gå frem for å få den fjernet, hvilke fornybare alternativer man kan velge, og hva man kan få av økonomisk støtte og hvordan man går frem.

 

Informasjonsmøtet danner starten på et arbeid med utfasing av oljefyring i Vestfold.

 

-At vi nå har startet det viktige arbeidet sammen med Nøtterøy kommune, å gjøre det lettere å erstatte oljefyren, samt fjerne den nedgravde oljetanken, er noe som kan komme hele Vestfold til gode, forteller Oljefris koordinator Martin Leander M. Brandtzæg.

 

Han håper at mange fra Nøtterøy opplevde at de fikk god informasjon, og ble motivert til å gjennomføre et viktig klimatiltak.

 

 

Presentasjonene fra møtet kan du laste ned her:

 

Risiko og ansvar - Martin Leander Brandtzæg, Naturvernforbundet

 

Forskrift for oljetanker i Nøtterøy kommune –Torgeir Bettum, Nøtterøy kommune

 

Fjern oljetanken på 1-2-3-4 Martin Leander Brandtzæg, Naturvernforbundet

 

Alternative oppvarmingsløsninger – Silje Østerbø, Naturvernforbundet i Hordaland

 

Støtteordninger fra Enova – Anna Barnwell, Enova

 

Oljefri.no – Martin Leander Brandtzæg, Naturvernforbundet

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy