Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
Kommunalsjef, Thore Helge Larsen (til venstre) og ordfører Bjarne Sommerstad (til høyre) mottar Oljefri-diplom

Kommunalsjef, Thore Helge Larsen (til venstre) og ordfører Bjarne Sommerstad (til høyre) mottar Oljefri-diplom. Foto: Martin Leander Brandtzæg

Andebu kommune mottok Oljefri-diplomet

Tidenes andre utdeling av Oljefri-diplomet ble mottatt av ordfører Bjarne Sommerstad på vegne av Andebu kommune.

Andebu kommune mottok som første aktør i Vestfold, samt den andre på landsbasis, Oljefri-diplom for sin innsats med å gjøre kommunen oljefri i egne bygg. At kommunen går foran som et godt eksempel ved å benytte fornybare oppvarmingsalternativer er et viktig virkemiddel i utfasingsprosessen av oljefyring og sender sterke signaler til både innbyggerene og nabokommuner.

 

-Vi har lagd en klar og tydelig klimaplan her i kommunen og er stolte av å være ferdig med oljefyringen, sier ordfører Bjarne Sommerstad i Andebu kommune. 

 

Andebu kommune gikk for seks år siden over til biofyring som grunnlast i sine kommunale bygg. Det gjenstår fortsatt to oljefyrer, men disse er kun ment som reserveløsning ved ekstreme behov.

 

-Vi har ikke kjøpt olje til oljefyrene på over to år, presiserer Sommerstad.

 

Andebu kommune er en skogkommune og har et stort potensiale for å produsere flis som biobrensel. Kommunen har store planer om å tilrettelegge for dette i tiden framover og planlegger å bidra til ytterlige kutt i klimagassutslippene lokalt. 

 

Kommunalsjef, Thore Helge Larsen, presiserer også at kommunen nå jobber med å energieffektivisere de kommunale byggene og at de allerede har begynt å energimåle flere av byggene.

 

-Vi prøver hele tiden å se miljø og økonomi i samme kontekst. Vi ønsker å kutte energiforbruket både i utslippsøyemed og for den økonomiske gevinsten, sier Larsen.

 

Ordfører Sommerstad er rask til å rose Larsen for hans arbeid med kommunens utfasing av oljefyring, samt fokuset på energieffektivisering.

 

-Vi jobber alle sammen for å gjøre Andebu enda bedre og det er viktig med dyktige mennesker og ildsjeler rundt seg for å klare det. Det er også fint at andre legger merke til arbeidet vi gjør, så vi setter stor pris på utmerkelsen fra Naturvernforbundet, avslutter Sommerstad.

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy