Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
Klimatekniker Bodolv Risa, kampanjeansvarlig for Oljefri Rogaland Cathrine Tellnes, ordfører Reiner Kverneland og Miljøvernsjef Erik Steen Larsen

Klimatekniker Bodolv Risa, kampanjeansvarlig for Oljefri Rogaland Cathrine Tellnes, ordfører Reiner Kverneland og Miljøvernsjef Erik Steen Larsen.

Time kommune helt uten oljefyring

Time kommune har erstattet all fossil oljefyring i sine egne bygg, og ordfører Reinert Kverneland, miljøvernsjef Eirik Steen Larsen og klimatekniker Bodolv Risa mottok Oljefridiplom av Cathrine Tellnes, kampanjeansvarlig for Oljefri i Rogaland som takk for innsatsen.

- Time kommune har de seneste årene faset ut olje helt, og er i dag 100% oljefri. Det fortjener de et diplom for, sier Cathrine Tellnes, som er ansvarlig for naturvernforbundets Oljefri-kampanje i Rogaland.

 

Det var hun som kunne overrekke oljefridiplomet til Time kommune.

 

- Det er positivt at vi har kommuner som Time, som viser vei. Vårt mål er at alle bygg i Norge skal være uten fossil oljefyring i 2020. Da er det mange kommuner, næringsbyggeiere og boligeiere som i løpet av noen få år må erstatte sine oljefyrer med fornybar energi. Da trenger vi gode eksempler, som Time kommune, å strekke oss etter, sier Tellnes.

 

Det var ordfører Reinert Kverneland som sammen med  miljøvernsjef Erik Steen Larsen og klimatekniker Bodolv Risa  mottok diplomet fra Naturvernforbundet og Oljefri prosjektet.

 

Stolt ordfører

- Jeg synes det er veldig kjekt å få dette diplomet, og jeg synes det er ekstra kjekt at vi er tidlig ute. Det er viktig at kommunen kan gå foran, og dermed kan inspirere egne innbyggere – for utslippsfaren fra nedgravde oljetanker er jo stor, sier Timeordfører Reinert Kverneland.

 

Time kommune er den andre kommunen i Rogaland, og den første Jærkommunen som får utmerkelsen.

 

Det hadde Miljøvernsjef Erik Steen Larsen fått med seg:

 

- Dette er en viktig markering av Time kommunes arbeid på klima- og energiområdet. Det er også veldig kjekt at vi er den første kommunen på Jæren som er 100% oljefri, sier Steen Larsen, som legger til at kommunen snart også er 100% fossilfri.

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy