Søk

Meny

Du er her:

Jeanne K. Tjomsland fra Fjordkraft gratulerer vinneren Liv Våland

Jeanne K. Tjomsland fra Fjordkraft gratulerer vinneren Liv Våland.

Heldig vinner fikk fjernet oljetank

Ja, nå skal jeg få oljetanken vekk, og det gleder jeg meg veldig til! Det sier Liv Våland om den nedgravde tanken inntil husveggen.

 

Oljefri lanserte før sommeren en nasjonal informasjonskampanje og konkurranse sammen med Fjordkraft. Konkurransepremien var å få dekket sine utgifter til tømming, rensing og fjerning av oljetank. En heldig vinner fra Stavanger trakk det lengste strået, og kunne fornøyd se tanken heises bort i solskinnet!

 

Jeanne Katralen Tjomsland, kommunikasjonsdirektør i Fjordkraft, hadde tatt turen fra Sandefjord for å gratulere vinneren og overvære fjerningen av tanken. Hun har sett frem til samarbeidet med Oljefri:

 

«Som strømselskap har vi selvsagt ikke noe imot om den enkelte velger å erstatte oljefyring med en løsning som bruker strøm. Det er bra for klima, kunde og kraftleverandør. Samarbeidet med Naturvernforbundet om Oljefri handler om å gi flere den informasjonen de trenger for å erstatte fossil oljefyring. Nå kan vi bidra med å nå ut til eierne av disse med informasjon og skape interesse gjennom en konkurranse om gratis fjerning av oljetank».

 

Liv Våland er lærer på Goa skole på Randaberg, og har overtatt barndomshjemmet på Stokka – nedgravd oljetank inkludert. Hun ønsket å kutte ut oljefyring og bli kvitt tanken, og deltok derfor på Oljefris informasjonsmøte i Stavanger før sommeren. Der hørte hun om den nasjonale konkurransen, registrerte seg – og vant!

 

Fredag 4. september ble tanken gravd frem og fjernet med kran, med blide tilskuere fra Fjordkraft, Stavanger kommune, feiervesenet, Henriksen Oljetransport, NRK Rogaland og Naturvernforbundet i Rogaland – og ikke minst en storfornøyd vinner. «Jeg synes jeg er kjempeheldig som får hjelp til å fjerne oljetanken, og jeg gleder meg til å bli kvitt den!», sier Liv Våland, som allerede har gjort avtale om installasjon av varmepumpe.

 

I strålende ettermiddagssol måtte Martin Schanche og Christoffer Bengtsson fra Henriksen Oljetransport frem med spaden. Tanken lå delvis nedgravd og godt skjult bak en stor busk inntil husveggen. Mens tanken ble klargjort for heising med kranbil, sendte NRK Rogaland direkte fra seansen, og intervjuet noen av de tilstedeværende.

 

«Men gjør det noe at disse tankene blir ligger der under bakken da», spurte reporter Eirik Sergio Auklend. «Ja, det gjør det,» svarte Cathrine Th. Tellnes fra Oljefri, «eller det kan gjøre det. Mange av disse tankene er lagt ned for veldig mange år siden. De har en begrenset levetid; de ruster, og de utgjør en ganske stor risiko for lekkasje til grunnen. Dersom man i tillegg fortsatt fyrer med olje, representerer det store cO2-utslipp. Så det å både kutte ut oljefyring og fjerne den nedgravde tanken er viktige tiltak både for klimaet og for grunnvann og jordsmonn.»

 

 

http://oljefri.no/getfile.php/Oljefri.no/Bilder/IMG_0420.JPG%20%28articlelist%29.jpghttp://oljefri.no/getfile.php/Oljefri.no/Bilder/IMG_0442.JPG%20%28articlelist%29.jpg
http://oljefri.no/getfile.php/Oljefri.no/Bilder/IMG_0458.JPG%20%28articlelist%29.jpghttp://oljefri.no/getfile.php/Oljefri.no/Bilder/IMG_0472.JPG%20%28articlelist%29.jpg
  
  
  
test CorePublish publiseringsverktøy