Søk

Meny

Du er her:

Miljøvernsjef Olav Stav og ordfører Christine Sagen Helgø mottok 23. juni Rogalands første Oljefri-diplom for en 100% oljefri kommune

Miljøvernsjef Olav Stav og ordfører Christine Sagen Helgø mottok 23. juni Rogalands første Oljefri-diplom for en 100% oljefri kommune.

Oljefri-diplom til Stavanger kommune

Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø og miljøvernsjef Olav Stav har mottatt Oljefri-diplom.

Stavanger kommune har de seneste årene faset ut olje helt, og er i dag 100% oljefri. Det siste året har kommunen ikke hatt noen fossile Co2-utslipp, og er i full gang med et omfattende arbeid med omlegging til fornybar energitilførsel i egne bygg. Stavanger kommune er den første kommunen i Rogaland som mottar Oljefri-diplom.

Dette ble markert med en overrekkelse av Oljefri-diplom til ordfører Christine Sagen Helgø og miljøvernsjef Olav Stav tirsdag 23. juni. Ernst Olsen fra Stavanger Eiendom, Energi- og driftseksjonen var også til stede.

 

Image                                            Image

Ordfører Christine Sagen Helgø får ros av Naturvernforbundet                                                  100% oljefri-diplomet overrekkes

 

 

- Det er veldig flott å motta dette diplomet, sier ordfører Christine Sagen Helgø, og det både forplikter og inspirerer til videre arbeid!

 

 

 

Image

Ernst Olsen, Olav Stav, Christine Sagen Helgø og Cathrine Th. Tellnes                                                                                                                                                                     

 

- Det er viktig at noen kommuner går foran og viser at det går an å kutte ut fossil oppvarming i god tid før det varslede forbudet i 2020. Stavanger kommune fremstår som et eksempel til etterfølgelse både for andre kommuner og for kommunens befolkning, og sender også et tydelig signal til myndighetene, sier ansvarlig for Oljefri Rogaland, Cathrine Th. Tellnes.

 

 Image

En stolt ordfører med Rogalands første Oljefri-diplom. 

 

 

Alle foto: Erlend Berne

test CorePublish publiseringsverktøy