Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

1. Hva blir forbudt og hvorfor?

Forbudet mot bruk av fossil fyringsolje i 2020 er vedtatt politisk, men hvordan det formelle forbudet vil se ut, og håndhevingen av det er ikke bestemt enda.

 

 

Mye tyder på at:

  1. Forbudet kommer til å gjelde fyring med fossil olje i husholdninger og til grunnlast i øvrige bygg fra 2020. For offentlig eide bygg vil fristen være 2018.

  2. Forbudet kommer til å gjelde bruk av fossil fyringsolje til oppvarming. Ikke selve oppvarmingsløsningen. Det vil ikke bli forbudt å eie en bolig med oljefyr.

 

Hvorfor blir fyring med fossil olje forbudt?

Totalt står oljefyring for utslipp av drøyt 1,4 millioner tonn CO2 årlig i Norge (SSB 2013). Dette er 3 prosent av de samlede klimagassutslippene i Norge.

 

Når oljen brennes fester karbonet i oljen seg til oksygenet i luften og danner CO2. En liter olje gir utslipp av 2,76 kg CO2. En parafinkamin som brenner 1200 liter olje i året gir da klimagassutslipp på 3,3 tonn CO2 i året, mens Et oljefyringsanlegg som brenner 3000 liter olje gir årlige klimagassutslipp på 8,2 tonn CO2. Til sammenligning gir gjennomsnittsbilen klimagassutslipp på 2,4 tonn CO2 i året.


Fordi det finnes mange gode, fornybare erstatningsløsninger er det å bli oljefri et effektivt klimatiltak.

Samarbeidspartnere

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy