Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

6. Blir boligens energimerke bedre?

Oppvarmingsløsningen har innvirkning på boligens energimerke, og oljefyring gir dårligste oppvarmingskarakter.

 

Energimerket består av en energikarakter og en oppvarmingskarakter. Energikarakteren, en bokstav fra A (best) til G (svakest) gir en samlet vurdering av bygningens energibehov, det vil si antall kWh boligen trenger per kvadratmeter for normal bruk. Energikarakteren er basert på en beregning av levert energi, uavhengig av faktisk målt energibruk.

 

Oppvarmingskarakteren viser om energibehovet til oppvarming av rom og tappevann kan dekkes av andre energikilder enn strøm og olje. Den vises i en farge fra rød til grønt. Ved å erstatte oljefyring med fornybar energi blir oppvarmingskarakteren bedre.

 

Generelt vil oppvarmingsløsninger som er uavhengig av strømnettet og kan dekke en så stor andel som mulig av energiforbruket gis best karakter, f.eks kombinasjonen pelletskjel og solfanger. Varmepumpeløsninger ligger midt på oppvarmingskarakterskalaen, men kan gi boligen bedre energikarakter, fordi behovet for tilført energi blir redusert. Panelovner og oljefyring gir dårligste karakter, rødt.

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy