Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Enovatilskuddet

Enova forvalter de støtteordningene som omfatter alle landets husholdninger. Gjennom støtteordningen Enovatilskuddet gir Enova nå rettighetsbasert støtte til en rekke tiltak i boliger.

Enovatilskuddet er Enovas nye støtteordning til husholdninger. Det fine med ordningen er at den er rettighetsbasert, og at du får mer støtte ved å kombinere flere tiltak. Endelig gis det også støtte til rens og fjerning av oljetank, hvis du samtidig investerer i en fornybar oppvarmingsløsning, og til energismart oppgradering av boligen.

 

Slik får du støtte:

  1. Gjennomfør tiltaket - ta vare på alle fakturaer og kvitteringer
  2. Gå inn på tilskudd.enova.no, registrer tiltaket (gjøres med bankID eller MinID) og last opp kvitteringer.
  3. Støtten utbetales i løpet av 3 uker.


Disse tiltakene får du støtte til:

 

ImageFjerning av oljekjel og -tank

 

Erstatter du en oljekjel med en fornybar varmekilde som varmepumpe eller biovarme, har du rett til å få tilbake opp til 10.000 kr for fjerning av oljekjel og -tank, i tillegg til det du får for investeringen i den fornybare varmekilden. Du kan også kombinere fjerning av oljekjelen med andre energitiltak som er støtteberettiget.

 

 

 


 

ImageFjerning av oljekamin og -tank


Erstatter du en oljekamin med en fornybar varmekilde som varmepumpe eller biovarme, har du rett til å få tilbake penger for å fjerne kaminen og tanken.  Du få tilbake opp til 10.000 kr hvis du kan bekrefte kjøp av en fornybar varmekilde. Du kan også kombinere fjerning kaminen med andre energitiltak i ordningen.

 

 


 

ImageEnergirådgiver


En energirådgiver energimerker boligen din og lager en plan med energisparende tiltak, tilpasset din bolig. Du har nå rett til å få tilbake mellom 5.000 og 7.500 kr når du har gjennomført energirådgivning. Med en tiltaksplan fra en energirådgiver, har du et godt grunnlag for å kunne planlegge energismarte tiltak. Du kan kombinere dette tiltaket med andre energitiltak i ordningen. 

 

 


 

ImageLuft-vann varmepumpe


En luft til vann-varmepumpe henter varme fra luften ute. Denne varmepumpen fungerer sammen med et vannbårent varmeanlegg. Du har nå rett til å få tilbake mellom 10.000 og 20.000 kr, ved å investere i dette tiltaket. Du kan kombinere en luft til vann-varmepumpe med fjerning av oljekjel og oljetank og andre energitiltak i ordningen.

 

 


 

ImageVæske-vann varmepumpe


En væske til vann-varmepumpe henter varme fra fjell, jord eller sjøvann. Denne varmepumpen fungerer sammen med et vannbårent varmeanlegg.  Du har nå rett til å få tilbake mellom 20.000 og 30.000 kr, ved å investere i dette tiltaket. Du kan kombinere en væske til vann-varmepumpe med fjerning av oljekjel og oljetank og andre energitiltak i ordningen.

 


 

ImageAvtrekksvarmepumpe


En avtrekksvarmepumpe gjenvinner varme fra avtrekksluften i boligen din. Denne varmepumpen fungerer sammen med et vannbårent varmeanlegg. Du har nå rett til å få tilbake mellom 10.000 og 20.000 kr, ved å investere i dette tiltaket. Du kan kombinere en avtrekksvarmepumpe med andre energitiltak i ordningen.

 

 

 

 

Image

Varmegjenvinning av gråvann


Varmegjenvinning av gråvann er varmt avløpsvann, som du kan benytte varmen fra ved hjelp av en varmegjenvinner. Du har nå rett til få tilbake opp til 2.500 kr, ved å investere i varmegjenvinning av gråvann. Du kan kombinere dette tiltaket med andre energitiltak i ordningen.

 

 

 

 

 

ImageOmbygging til vannbåren varme


Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde og som sirkulerer i boligen via rør i gulv eller gjennom radiatorer. Vannbåren varme gir en behagelig og jevn varme som øker bokomfort. Du kan få tilbake 25 % av dokumentert totalkostnad inkl. mva. ved omlegging av vannbåren varme dersom du samtidig investerer i en fornybar varmekilde slik som sol- eller bergvarme. Tilskuddet kan maksimalt være på 10.000 kr og gis kun til ombygging i en eksisterende bolig med godkjent byggemelding fra før 1. juli 2010.


 

 

 

ImageBiokjel

 

En biokjel bruker biobrensel som for eksempel pellets eller ved til oppvarming og tappevann. Tiltaket er for deg som har et vannbårent varmeanlegg, og installerer kjel for biobrensel til oppvarming av bolig og tappevann. Du kan få opptil 15.000 kr utbetalt dersom du investerer i dette tiltaket. Biokjel kan kombineres med utfasing av oljekjel og oljetank og andre energitiltak i ordningen.  

 

 


 

ImageBio-ovn med vannkappe

 

En bio-ovn med vannkappe bruker biobrensel som pellets eller ved til oppvarming og tappevann. Tiltaket er for deg som har et vannbårent varmeanlegg, og installerer en ovn med varmekappe til oppvarming av bolig og tappevann. Du har nå rett til å få tilbake opp til 10.000 kr, ved å investere i dette tiltaket. Bio-ovn med vannkappe kan kombineres med utfasing av oljekjel og oljetank og andre energitiltak i ordningen.  

 

 

 

 

 

ImageSolfanger

 

En solfanger utnytter solens energi til å varme opp vann, i motsetning til solceller som lager elektrisitet. Du kan få utbetalt opptil 15.000 kr når du investerer i dette tiltaket. Støttebeløpet er avhengig av areal på anlegget. Du kan kombinere dette tiltaket med andre energitiltak i ordningen.

 

 

 

 

 

ImageEl-produksjon

 

El-produksjon er for deg som vil bruke fornybar energi, som for eksempel sol eller vind, til egen produksjon av elektrisitet, og som har en plusskundeavtale med et nettselskap. Du kan få utbetalt opp til 28.750 kr når du investerer i et produksjonsanlegg. Støttebeløpet er avhengig av areal på anlegget. Du kan kombinere dette tiltaket med andre energitiltak i ordningen.

 

 

 

ImageEttermontering av balansert ventilasjon

 

Et balansert ventilasjonsanlegg er et viftesystem som leverer frisk renset luft og trekker ut brukt luft. Varme blir overført fra brukt luft til frisk luft i en varmegjenvinner, og ventilasjonskanaler fordeler den oppvarmede friskluften rundt i boligen via ventiler. På denne måten behøver friskluften normalt ikke ytterligere oppvarming. Du kan få tilbake 25 % av dokumentert totalkostnad (inkl. mva.) opptil 20 000 kr når du ettermonterer et balansert ventilasjonsanlegg i en eksisterende bolig.

 

 

 

 

ImageVarmestyringssystem

 

Et varmestyringssystem tidsstyrer temperaturen i boligen din og sikrer effektiv energibruk når du er hjemme, og når du ikke er til stede. Du har nå rett til å få tilbake opp til 4.000 kr, ved å investere i et varmestyringssystem, så lenge systemet kan styre minst tre soner i boligen din. Du kan kombinere dette tiltaket med andre energitiltak i ordningen.

 

 

 


 

ImageStøtte til oppgradering av bolig

 


Du kan få tilbake inntil 25 % av kostnader til vindu, isolasjon, tetting, med mer, inkludert arbeidskostnader. Maksimalt tilskuddsnivå er avhengig av hvor ambisiøse energitiltakene er:

 

  • Kr 150.000 ved oppgradering til Nivå 1 (tilsvarer passivhusnivå). Energiramme beregnes av energirådgiver i Enovamodulen eller med annet beregningsverktøy basert på NS 3031.

 

  • Kr 125.000 ved oppgradering til Nivå 2 (tilsvarer lavenerginivå). Energiramme beregnes av energirådgiver i Enovamodulen eller med annet beregningsverktøy basert på NS 3031.

 

  • Kr 100.000 ved oppgradering til Nivå 3 (tilsvarer TEK10-nivå). Energiramme beregnes av energirådgiver i Enovamodulen eller med annet beregningsverktøy basert på NS 3031.

 

 

Les mer og søk støtte på tilskudd.enova.no

 

 

 

 

Gratis råd


Enova har en gratis rådgivningstjeneste, Enova Svarer. De svarer på både konkrete og generelle spørsmål knyttet til energibruk og strømsparing.


Enova Svarer har tre kontaktpunkt: telefon, nettprat og e-post. Tjenesten er betjent fra kl 08.00 til 16.00 på alle hverdager, og henvendelser på telefon og nettprat må foregå i dette tidsrommet. Dersom du sender en e-post utenfor åpningstiden vil denne besvares i løpet av neste arbeidsdag.

 

• Telefon: 800 49 003

 

• Nettprat: Klikk på nettpratikonet nederst på denne siden, så kommer det opp et nettpratvindu hvor du kan chatte med en av Enovas energirådgivere.

 

• E-post:

 

 

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy