Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Erstatte oljefyr

Har du oljefyr? Det finnes mange alternativer som erstatter det oljefyrte anlegget og gjør deg mer klimavennlig samtidig som du sparer penger.

Dersom du fyrer med 2800 liter lettolje i året, slipper du årlig ut 7,7 tonn CO2. Skifter du ut oljefyren med et klimavennlig alternativ, reduseres klimagassutslippene dine betraktelig. Eksempelet under viser at det også kan være penger å spare.

 

Image

 

Som eksempel bruker vi her en familie med sentralvarme og oljefyr som fyrer med olje for å varme opp rom (oppvarming av arealer) og forbruksvann (varmtvann til dusj etc).

 

I gjennomsnitt har de et energiforbruk på 22 000 kilowattimer i året. Rundt 16 900 kilowattimer av disse kommer fra olje som varmer opp rom og forbruksvann.

 

Familien ønsker å benytte det eksisterende varmedistribusjonssystemet med vannbåren varme som i dag. Da er det naturlig å vurdere luft/vann-varmepumpe, væske/vann-varmepumpe, pelletskjel og pelletsbrenner.

 

 

Det koster å bruke oljefyren

 

Har familien et eldre oljefyringsanlegg må de regne med å bruke rundt 2 800 liter olje i året. Med en oljepris på over 10 kroner literen betyr dette en årlig energikostnad på 28 000 kroner (frakt er ikke inkludert).

>> Les mer

 

 

 

Oljefyren erstattes med luft/vann-varmepumpe

 

En luft/vann-varmepumpe bruker strøm til å hente energi fra uteluften, hever temperaturen og avgir varmen til boligens radiator- eller gulvvarmesystem. Med årsvarmefaktor på 2,2 blir den årlige energikostnaden 9525 kroner.

>> Les mer

 

 

 

Oljefyren erstattes med væske/vann-varmepumpe

 

En væske/vann-varmepumpe benytter strøm til å hente lagret solvarme fra berg (bergvarmepumpe), sjø (sjøvarmepumpe) eller jord (jordvarmepumpe). Med en årsvarmefaktor på 3 blir den årlige energikostnaden 5070 kroner.

>> Les mer

 

 

 

 

Oljefyren erstattes med pelletskjel

 

En pelletskjel produserer varme gjennom forbrenning av trepelles,  og varmen avgis i boligen gjennom radiatorer eller som gulvvarme. Med en pelletspris på 1,87 kr/kg uten, eller fra 2,17 kr/kg med frakt blir den årlige energikostnaden på rundt  9 780 kroner om frakt er inkludert.

>> Les mer

 

 

 

 

Oljebrenneren erstattes med en pelletsbrenner

 

I noen oljefyringsanlegg kan oljebrenneren erstattes med en pelletsbrenner. Med en pelletspris på 1,87 kr/kg uten frakt og ca 2,17 kr/kg med frakt gir dette energikostnad på rundt 12 268 kroner med frakt er inkludert. Dårligere virkningsgrad gir høyere enenergikostnad.

>> Les mer

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy