Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Oljefyren erstattes med luft/vann-varmepumpe

En luft/vann-varmepumpe bruker strøm til å hente energi fra uteluften, hever temperaturen og avgir varmen til boligens radiator- eller gulvvarmesystem.

Image

 

Energikostnader

Luft/vann-varmepumpene har relativt høy årsvarmefaktor. Denne faktoren forteller hvor mye mer energi som avgis i forhold til det som tilføres, og måles over et helt år. Jo høyere årsvarmefaktor jo mer effektiv er varmepumpen.

 

I denne beregningen benyttes en årsvarmefaktor på 2,2. Dette betyr at du får 2,2 kWh i varme ut for hver kWh pumpen bruker i strøm. Dersom strømprisen var på 100 øre per kilowattime vil varmepumpen avgi varme med en kostnad på 45 øre per kilowattime.

 

En luft/vann-varmepumpe vil ikke kunne gi all varmen som trengs på de kaldeste dagene. På årsbasis vil den dekke rundt 80 prosent av varmebehovet til rom og tappevann.

 

Erstatter du en oljefyr som produserer 16 900 kWh i året, må tjue prosent av dette dekkes av tradisjonell elektrisk oppvarming (som oftest er dette integrert i anlegget).

 

Total årlig energikostnad ved bruk av varmepumpe og elektrisitet for å varme opp rommene og tappevannet ligger da rundt 9525 kroner.

 

Installasjonskostnader

En luft/vann-varmepumpe koster rundt 150 000 kroner inkludert montering. Vi kan trekke fra 10 000 kroner i støtte fra Enova. Over en levetid på 15 år vil dette resultere i en investeringskostnad på omkring 9300 kroner årlig.

 

Tar vi med rente på 5 prosent blir den årlige investeringskostnaden på rundt 9 765 kroner.

 

Service

Sett av ca 500 kroner årlig til service.

 

Totalpris

Den totale prisen på oppvarming, inkludert investering, service og energibruk vil bli på rundt 19 325 kroner årlig. Tas rentekostnader med blir den årlige kostnaden 19 790.

 

Energiprisen pr kilowattime blir tilsvarende 114 øre. Med rentekostnad blir energiprisen 117 øre pr kWh.

 

Husk at du også må fjerne oljetanken.

 

Les mer om luft/vann-varmepumper

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy