Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Erstatte parafinkamin

Har du parafin- eller oljekamin? Å bytte til fornybar energi vil redusere både kostnadene og klimagassutslippene dine.

Bruker du parafinkamin til oppvarming hjemme? Du kan redusere klimagassutslippene dine med 3 588 kilo i året ved å bytte til en mer miljøvennlig oppvarmingsløsning. Dette tilsvarer de årlige utslippene fra nesten 2 biler!

 

Parafinkaminen produserer i følge Statistisk sentralbyrå gjennomsnittlig 7 700 kWh i året. Eldre parafinkaminer har dårlig virkningsgrad. Ofte vil ikke mer enn 60 % av brenselet bli utnyttet i boligen.

 

Fyringsolje har en brennverdi på rundt 10 kWh pr liter (parafin noe lavere). Dette betyr at du vil bruke rundt 1 300 liter parafin/fyringsolje i året.

 

 

Det koster å bruke parafinovnen!

 

Har du en eldre parafinkamin kan du regne med å bruke rundt 1 300 liter olje / parafin i året. Med en oljepris på over 10 kroner literen betyr dette en årlig energikostnad på 13 000 kroner.

>> Les mer

 

 

Erstatt parafinovnen med en luft/luft-varmepumpe.

 

En luft/luft-varmepumpe bruker strøm til å hente energi fra uteluften, hever temperaturen og avgir varmen til boligen. Med årsvarmefaktor på 2,5 blir den årlige energikostnaden 3 050 kroner.

>> Les mer

 

 

Erstatt parafinovnen med en pelletsovn.

 

En pelletskamin produserer varme gjennom forbrenning av trepellets. Med en pelletspris på 3,19 kr pr kg blir den årlige energikostnaden 5 930 kroner.

>> Les mer

 

 

Erstatt parafinovnen med en vedovn.

 

Erstatter du parafinovnen med en rentbrennende vedovn, og supplerer med elektrisitet blir den årlige energikostnaden på 6 267 kroner i året.

>> Les mer

 

 

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy