Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Parafinovn erstattes med luft/luft-varmepumpe

Luft/luft-varmepumpene bruker strøm til å hente varmeenergi fra luften ute uteluften for å varme opp luften inne i bygningen.

 

Energikostnader

Varmepumper har relativt høy årsvarmefaktor. Denne faktoren forteller hvor mye mer energi som avgis i forhold til det som tilføres, og måles over et helt år. Jo høyere årsvarmefaktor, jo mer effektiv er varmepumpen.

 

Her bruker vi en årsvarmefaktor på 2,5. Dette betyr at du får 2,5 kWh i varme ut for hver kWh pumpen bruker av strøm. Dersom den gjennomsnittlige strømprisen er 1 krone per kilowattime vil varmepumpen avgi varme med en kostnad på 40 øre per kilowattime.

 

En varmepumpe vil ikke gi tilstrekkelig varme på de kaldeste dagene, men på årsbasis dekker den rundt 90 prosent av varmebehovet i et oppholdsrom. Erstatter du en kamin som produserer 7 700 kWh i året, må ti prosent av dette dekkes en annen oppvarmingskilde. For eksempel tradisjonell elektrisk oppvarming, ved eller pellets.

 

Samlet årlig energikostnad ved bruk av varmepumpe og elektrisitet ligger rundt 3 050 kroner.

 

Investeringskostnader

En luft/luft-varmepumpe koster mellom 15 000 og 35 000 kroner inkludert montering. Her regner vi en pris på 25 000 kroner. Dette gir en årlig investeringskostnad på 1 667 kroner ved levetid på 15 år.

 

Tas rentekostnader på 8 prosent med blir årlig investeringskostnad 1800 kroner.

 

Service

Sett av 500 kroner årlig til service. En varmepumpe bør ha service mellom hvert andre og hvert fjerde år.

 

Totalpris

Den totale energikostnaden inkludert investering, energibruk og service vil bli på rundt 5 220 kroner årlig, og gir en energipris på rundt 67 øre per kilowattime. Tas rentekostnader med blir årskostnaden 5 350 kroner og prisen pr kWh 69 øre.

 

Les mer om luft/luft-varmepumper

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy