Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Før du investerer

Noen råd om hva du bør huske på før du investerer i luft/vann-varmepumpe.

Tilbud

Innhent tilbud fra flere bedrifter. Få spesifisert totalpris og gjerne produktpris og installasjonspris på pumpe, rørarbeid og elektrisk utstyr i tillegg. Forhør deg om hva av installasjonsarbeid, teknisk utrustning og igangkjøring som er inkludert i prisen, og hva som eventuelt kommer i tillegg.

 

Bedrifter som tilbyr komplett installasjon til fast pris er å foretrekke slik at kunde-/leverandørforholdet er klart definert. Det anbefales å benytte bedrifter som både kan installere og utføre service på varmepumpen.

 

Undersøk varmedistribusjonssystemet

Sjekk at du får en varmepumpe som kan levere den temperaturen varmedistribusjonsanlegget ditt krever. Du kan selv undersøke om radiatorsystemet ditt er egnet.

 

De fleste luft/vann-varmepumper kan levere vann som har 45 grader (sjø- og bergvarmepumper noe høyere). Kan du skru ned temperaturen på vannet oljefyren varmer opp til 45 grader en kald vinterdag (uten å fryse) er varmedistribusjonssystemet ditt egnet. Jo mer du kan senke temperaturen på turvannet, jo mer effektivt vil varmepumpen fungere.

 

Det er også mulig å senke trykket i radiatorerne. Da vil vannet sirkulere saktere og avgi mer varme til rommet. 

 

Har du prøvd å senke temperaturen til 45 grader, men trenger mer varme i boligen er det mulig å skifte ut enkelte radiatorer, eller montere viftekonvektorer for å oppnå ønsket temperatur i boligen.

 

Leverandøren du velger kan hjelpe deg med å vurdere dette.

 

Valg av modell

Før du investerer i en varmepumpe bør du sjekke tilgjengelige, seriøse tester av forskjellige leverandørers modeller.

 

Spør leverandøren om varmepumpen er tilpasset norske forhold fra fabrikk, om den er i henhold til norsk standard og om den har automatisk avriming.Undersøk varmepumpens nominelle, maksimale og minimale varmeeffekt, dens elektriske effektbehov og effekt- eller varmefaktor (COP) ved forskjellige lufttemperaturer. Dette viser deg hvor mange ganger mer varme som avgis i forhold til den elektrisiteten som blir tilført ved forskjellige utetemperaturer. Undersøk spesielt varmepumpens varmefaktor ved lave temperaturer.

 

Velg en varmepumpe som er energieffektiv (har energiklasse A), og som ikke inneholder stoffer som bryter ned ozonlaget, har drivhuseffekt eller er helseskadelige. Varmepumper med arbeidsmediet R-22 bør derfor unngås.

 

Noen vanlige merker:

Altherma fra Daikin, Carrier,IVT, NIBE, CTC ferrofil, Mitsubishi Electric, og Alpha-Innotec. 

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy