Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Hvorfor bli oljefri?

Det er mange gode grunner til å erstatte et oljefyrt anlegg eller ildsted med en fornybar oppvarmingsløsning. Ved å bytte ut oljefyren kan en vanlig familie redusere klimagassutslippene og energiforbruket sitt betraktelig.

Reduser klimagassutslippene

Oljefyring gir betydelige klimagassutslipp. For hver liter olje som forbrennes slippes det ut 2,76 kg CO2.

 

En parafinkamin brenner gjennomsnittlig 1200 liter fyringsolje i året. Det betyr at den i løpet av fyringssesongen vil slippe ut mer enn 3,3 tonn CO2. Dette tilsvarer de årlige utslippene fra 1,4 gjennomsnittlige personbiler.

 

Har du et oljefyrt sentralvarmeanlegg og brenner 3000 liter fyringsolje blir utslippene dine på 8,3 tonn og tilsvarer 3,4 nyere gjennomsnittsbiler. Totalt fører oljefyring i norske husholdninger til utslipp av 800 000 tonn CO2. Tar man med oppvarming i andre næringer enn i industrien står fossile oppvarmingskilder for utslipp av nesten 2 millioner tonn CO2 (SSB 2010)

 

Fordi det finnes fullgode og mer klimavennlige alternativer til oljefyring er dette et av de enkleste klimatiltakene du kan gjøre.

 

Lurer du på hvor mye CO2 du slipper ut? Her kan du regne det ut

 

Les mer om klimaendringene

 


Spar penger

Bytter du oppvarmingsløsning, varmer du opp boligen din mer effektivt. Ved å gjøre en engangsinvestering, kan du redusere de løpende utgiftene til oppvarming.

Gamle oljefyrte kaminer og sentralvarmeanlegg har dårlig forbrenning og utnytter ofte ikke mer enn 60 til 70 prosent av varmen i brenselet. Nye pelletskaminer og -anlegg har derimot virkningsgrad på opp til 90 prosent, mens en varmepumpe kan gi deg mer enn tre ganger så mye varme pr kWh som en panelovn eller en el-kassett.

 

Bytter du til en mer moderne oppvarmingsløsning, varmer du opp boligen din mer effektivt.

 

De siste årene har også prisene på fyringsolje vært svært ustabile. På et globalt nivå har også sett svingende, men jevnt over svært høye oljepriser. Dette har innvirkning på prisen på fyringsolje.

 

 

Bli kvitt et miljøproblem

Lekkasjer fra gamle oljetanker er et lokalt miljøproblem, og kan føre til forurensing av grunn og grunnvann.

 

Ved oljelekkasje fra tanken er det du som grunneier som er ansvarlig.

 

Dersom du har en nedgravd oljetank skal den registreres hos kommunen, og det skal utøres tilstandskontroll av den jevnlig.

 

Les mer om oljetanken.

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy