Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Isolering av varmtvannstank og varmerør

I boliger med sentralvarme kan varmetapet fra varmerør være betydelig.

Isolering av varmtvannstank og varmerør kan ha stor effekt på energiforbruket ditt. Det å erstatte eller utbedre isolasjonsmengden rundt varmtvannsberederen vil også ofte gi en positiv effekt på energiforbruket.

 

 

Isolering av varmerør

Isolering av varmtvannsrør er effektivt, spesielt hvis rørene går gjennom områder i boligen som du ikke har behov for å varme opp. Har du sentralfyr er det spesielt viktig å isolere rør og ventiler i fyrrommet godt.

 

Varmetapet i rørnettet henger sammen med lengden på rørene og hvordan de er isolert. Korte rør som er godt isolert har nesten ikke varmetap, mens lange uisolerte rørstrekk har stort varmetap.

 

Isolering av vannrør som ikke er innebygd kan du gjøre selv ved å bruke ferdig isolasjon som er enkel å legge. Til isolasjon av rør og flenser finnes det både rørskåler, isolasjonsmatter og isolasjonselementer som kan benyttes. For isolasjon av ventiler finnes det isolasjonselementer som er tilpasset ventilenes form og størrelse slik at isoleringen blir best mulig.

 

I et fyrrom med rundt 7 meter rør vil du spare rundt 2700 kWh årlig ved å isolere rørene med 20 mm isolasjon.

 

 

 

Varmtvannstank

Varmtvannstanken er et annet element i boligen som kan isoleres bedre. Har du en gammel varmtvannstank bør du vurdere å kjøpe en ny, mer energieffektiv og bedre isolert tank før den gamle ryker. Skal du bytte varmtvannstank bør du vurdere å kjøpe enn ny varmtvannstank som har mulighet til å koble på solvarme. Les mer om solvarme her.

 

Har du en nyere tank kan du spare mellom 100 og 300 kWh i året ved å utbedre isolasjonen.

 

 

 

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy