Søk

Meny

Du er her:

Klima- og miljørådgiver Ragnhild Hammer og Ordfører Einar Halvorsen mottar oljefridiplom

Klima- og miljørådgiver Ragnhild Hammer og Ordfører Einar Halvorsen mottar oljefridiplom. Foto: Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

Arendal fikk oljefridiplom

Naturvernforbundet har delt ut Oljefridiplom til Arendal kommune. Diplomet viser at kommunen har gjennomført viktige klimatiltak ved at det er slutt på å fyre med olje i kommunens bygninger.

 Koordinator for Oljefriprosjektet, Martin Brandtzæg, delte ut diplomet.

– Arendal er en stor kommune og da kreves det betydelig innsats for å få dette til. Kommunen har satt i gang tiltak og jobbet målrettet med å fase ut fossil energi i egne bygninger. Nå har de kommet så langt at de fortjener denne utmerkelsen, forteller Brandzæg.


Arendal er tredje kommune på Sørlandet som har fått diplomet, etter Lillesand oog Søgne. Martin Brandzæg er fornøyd med innsatsen:

 

- Det er viktig at vi får vist frem kommuner som Arendal, som går forran. Om tre år har Regjeringen sagt at offentlige bygg ikke lenger skal ha fossil oljeefyring som hovedoppvarmingskilde. Da er det mange kommuner som må gjøre noe. Gjennom oljefridiplomet ønsker vi å motivere flere kommuner til klimahandling.

 

Oljefris koordinator, Martin L. Brandzæg deler ut diplomet til ordføren i Arendal
Oljefris koordinator, Martin L. Brandzæg deler ut diplomet til ordføren i Arendal. Fotograf: Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

 

Ordfører Einar Halvorsen som tok imot diplomet fra Naturvernforbundet.


Ifølge Halvorsen har prosjektet med å bli en «oljefri» kommune, pågått i flere år. Den siste oljefyren som var i bruk, stod på Stuenes skole i Arendal. Den ble skrudd av da elevene flyttet over til en splitter ny skole i mars i år.


– Det var en klar politisk bestilling at man ønsket å fase ut alle oljefyrene i kommunen. Nå har vi klart det, sier Halvorsen. Han kan oppplyse om at diplomet skal få en sentral plass i kommunen.


– Dette skal jeg ta med og vise til alle politikerne i kommunen, slik at alle får et eierskap til det arbeidet vi har gjort med å kutte klimagassutslippene.


Politikerne i Arendal vil også ha fokus på miljøvennlige løsninger i fremtiden.


– Det å bruke fornybar energi er prosesser som foregår kontinuerlig i kommunen. Det er noe alle ansatte i kommunen er bevisste på, sier Halvorsen.

 

Selv om dette har kostet en del, tror ordføreren at gevinsten vil bli større.

 

– Til syvende og sist er dette en vinn-vinn situasjon. På sikt vil vi også spare penger på dette.

 • PålHuseSki-46

  11.09.2017:

  Informasjonsmøte i Lillehammer torsdag 14. september

  Har du oljefyr og lurer på hvilken løsning du skal velge når forbudet kommer i 2020? Bor du i Lillehammer trenger du ikke lenger fortvile. Kom heller på Biblioteket og lær om de mulighetene du har!

 • PålHuseSki

  10.07.2017:

  Pål vant trygg fjerning av oljetank

  Pål vant trygg fjerning av oljetanken, og vi ble med ham for å se hvordan det gikk tredje- og fjerdegenerasjons oljetankarbeidere tar oljetanken opp igjen.

 • Kake

  21.06.2017:

  Feirer for forbud mot fossil oljefyring

  Endelig har regjeringen bestemt seg. Det blir forbudt å bruke fossil oljefyring til oppvarming, og det både i boliger og næringsbygg.

 • Rugdeveien 14 (8)

  Forbud mot oljefyring - endelig på plass!

  Forbudet mot å fyre med fossil fyringsolje er endelig på plass. Nå må arbeidet med oljefyrutfasingen settes i gang for fullt.

 • Infomøter

  09.05.2017:

  Takk for oppmøtet!

  Vi takker alle som kom på informasjonsmøter om overgang fra fossil oljefyring i Lørenskog, Ringsaker og Hamar i vår. Her finner du mer informasjon om møtene og presentasjonene som ble holdt.

 • Ås oljefri

  19.04.2017:

  Vårens informasjonsmøter blir i Lørenskog, Ringsaker og Hamar

  Lurer du på hvorfor og hvordan du skal sanere oljetanken, og hvilke alternativer du har nå du skal erstatte fossil oljefyring? Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte!

 • Oljefri Gunhild Nysæther

  27.10.2016:

  Har du lyst til å bli oljefri, men lurer på hvordan?

  Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte om hvordan og hvorfor du skal erstatte fossil oljefyring med fornybar energi, og sanere oljetanken din.

 • Byggmøte 253

  06.10.2016:

  Regjeringen svikter byggsektoren

  Regjeringens forslag til statsbudsjett vil verken bidra til å fase ut bruken av fyringsolje innen 2020, eller sette i gang den store dugnaden for energisparing vi trenger.

 • Oljetanken heises opp Fotograf Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

  07.07.2016:

  Sier farvel til farlige tanker

  I Stavanger- regionen har stadig flere kuttet ut den gamle oljefyringen. Antall sanerte oljetanker har økt med 1300 prosent på tre år. Nå kan du som ennå ikke har sanert oljetanken din, vinne rens og fjerning av oljetanken din om du lover å ikke fylle den etter 2020.

 • Boligkjøper

  20.04.2016:

  Lurer du på hva du bør gjøre med oljefyren? Velkommen på informasjonsmøte i Røyken

  Vi inviterer til folkemøte i Sekkefabrikken om utskifting av oljefyr sammen med Røyken kommune. Møtet er tirsdag 26.april fra klokken 19.00-21.00 i Sekkefabrikken kulturhus i Slemmestad.

 • Energi-Solenergi-Evenstad-Foto-FUSen-s

  15.04.2016:

  Lavutslippssamfunnet i det blå, naturgrunnlaget trues

  Regjeringens energimelding viser verken vei til lavutslippssamfunnet, hvordan kraftoverskuddet kan brukes til å fase ut fossil energi, eller skåne sårbar natur. Nedslående når man har ventet i 17 år på en helhetlig plan for norsk energipolitikk.

 • Smilende ingeniørstudenter

  22.01.2016:

  Få gratis energiråd!

  Vil du bli energismart og redusere energibehovet og strømregningen din? Ingeniørstudenter ved Høyskolen i Bergen og Universitetet i Agder gir deg nå gode energiråd helt gratis.

 • Hus kåre andersen

  Er ”føre var”, valgte å bytte ut oljefyren

  I nær fremtid kommer oljefyring i privatboliger til å bli forbudt. Oljetanker er også en stor risiko for miljøet ettersom de ofte er gamle og derfor utgjør stor lekkasjefare.

 • Klimatekniker Bodolv Risa, kampanjeansvarlig for Oljefri Rogaland Cathrine Th

  Time kommune helt uten oljefyring

  Time kommune har erstattet all fossil oljefyring i sine egne bygg, og ordfører Reinert Kverneland, miljøvernsjef Eirik Steen Larsen og klimatekniker Bodolv Risa mottok Oljefridiplom av Cathrine Tellnes, kampanjeansvarlig for Oljefri i Rogaland som takk for innsatsen.

 • DSC_0054Nestenalleibåt

  22.11.2015:

  Informasjonsmøter

  Naturvernforbundet arrangerer informasjonsmøter i samarbeid med kommuner, fylkeskommuner og Enova. Presentasjoner og oversikt over kommende informasjonsmøter finner du her.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Viser fra 1 til 15 av totalt 124 artikler
Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy