Søk

Meny

Du er her:

Ingeniørstudenter ved Høyskolen i Bergen gjennomfører intensivt energirådgiverkurs

Ingeniørstudenter ved Høyskolen i Bergen gjør seg klar til å bli energirådgivere på et intensivt rådgiverkurs. Foto: Silje Østerbø

Få gratis energiråd!

Vil du bli energismart og redusere energibehovet og strømregningen din? Ingeniørstudenter ved Høyskolen i Bergen og Universitetet i Agder gir deg nå gode energiråd helt gratis.

Denne artikkelen viser til student energirådgivning som ble gjennomført i 2016. Dersom du "melder deg på". Tar vi det som et tegn på at du er interessert i student energirådgivning dersom det skulle bli en ny runde. I mellomtiden anbefaler vi at du leser flere energiråd på energismart.no og tar kontakt med en av våre energispesialister.

Den mest miljøvennlige energien er den vi ikke bruker. Samtidig kan det være vanskelig å vite hvilke energitiltak som er best å gjennomføre i den enkelte bolig.

 

Nå står ingeniørstudenter fra Høyskolen i Bergen og Universitet i Agder straks klare til å gi deg gode energiråd. De vil hjelpe deg å velge de beste energismarte tiltakene for boligen din.

 

Har du lyst til å få besøk av en studentrådgiver?

 

Boligeier i Bergen:

Meld deg på her: bit.ly/energiråd

 

Boligeier i Grimstad og Arendal:

Meld deg på her: bit.ly/energirådgiver

 

Vær rask, det er begrenset med plasser.

 

Rådgivningen gjennomføres i februar i Bergen, og i april i . Studentrådgiverne gjennomfører først en befaring. På bakgrunn av denne befaringen lager de en energirapport som beskriver potensialet for energisparing og foreslår konkrete tiltak for boligen din.

 

Verdifull erfaring
Studentene har gjennomført et tredagers energirådgiverkurs for å kunne bli studentrådgiver. De fleste har også tatt relevante kurs som del av utdanningen sin, og har både interesse og viktig kunnskap om feltet. De er imidlertid ikke profesjonelle energirådgivere. Derfor kan kvaliteten på rådene variere. Gjennom ordningen får de verdifull erfaring og praksis, og anledning til å videreformidle den kunnskapen de har opparbeidet seg gjennom studiene.

 

Prosjektet er et samarbeid mellom Høyskolen i Bergen og Universitet i Agder, Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk forening og Naturvernforbundet og er støttet av Husbankens kompetansetilskudd, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

 

Få mer informasjon

Du kan også bruke energiportalen.no for å se hvor mye energi du kan spare på energitiltak i boligen din, eller oljefri.no for å fjerne oljetank eller installere fornybar oppvarming. Enova gir også økonomisk støtte til flere energismarte tiltak. Se hvilke på tilskudd.enova.no.

 • PålHuseSki-46

  11.09.2017:

  Informasjonsmøte i Lillehammer torsdag 14. september

  Har du oljefyr og lurer på hvilken løsning du skal velge når forbudet kommer i 2020? Bor du i Lillehammer trenger du ikke lenger fortvile. Kom heller på Biblioteket og lær om de mulighetene du har!

 • PålHuseSki

  10.07.2017:

  Pål vant trygg fjerning av oljetank

  Pål vant trygg fjerning av oljetanken, og vi ble med ham for å se hvordan det gikk tredje- og fjerdegenerasjons oljetankarbeidere tar oljetanken opp igjen.

 • Kake

  21.06.2017:

  Feirer for forbud mot fossil oljefyring

  Endelig har regjeringen bestemt seg. Det blir forbudt å bruke fossil oljefyring til oppvarming, og det både i boliger og næringsbygg.

 • Rugdeveien 14 (8)

  Forbud mot oljefyring - endelig på plass!

  Forbudet mot å fyre med fossil fyringsolje er endelig på plass. Nå må arbeidet med oljefyrutfasingen settes i gang for fullt.

 • Infomøter

  09.05.2017:

  Takk for oppmøtet!

  Vi takker alle som kom på informasjonsmøter om overgang fra fossil oljefyring i Lørenskog, Ringsaker og Hamar i vår. Her finner du mer informasjon om møtene og presentasjonene som ble holdt.

 • Ås oljefri

  19.04.2017:

  Vårens informasjonsmøter blir i Lørenskog, Ringsaker og Hamar

  Lurer du på hvorfor og hvordan du skal sanere oljetanken, og hvilke alternativer du har nå du skal erstatte fossil oljefyring? Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte!

 • Oljefri Gunhild Nysæther

  27.10.2016:

  Har du lyst til å bli oljefri, men lurer på hvordan?

  Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte om hvordan og hvorfor du skal erstatte fossil oljefyring med fornybar energi, og sanere oljetanken din.

 • Byggmøte 253

  06.10.2016:

  Regjeringen svikter byggsektoren

  Regjeringens forslag til statsbudsjett vil verken bidra til å fase ut bruken av fyringsolje innen 2020, eller sette i gang den store dugnaden for energisparing vi trenger.

 • Oljetanken heises opp Fotograf Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

  07.07.2016:

  Sier farvel til farlige tanker

  I Stavanger- regionen har stadig flere kuttet ut den gamle oljefyringen. Antall sanerte oljetanker har økt med 1300 prosent på tre år. Nå kan du som ennå ikke har sanert oljetanken din, vinne rens og fjerning av oljetanken din om du lover å ikke fylle den etter 2020.

 • Boligkjøper

  20.04.2016:

  Lurer du på hva du bør gjøre med oljefyren? Velkommen på informasjonsmøte i Røyken

  Vi inviterer til folkemøte i Sekkefabrikken om utskifting av oljefyr sammen med Røyken kommune. Møtet er tirsdag 26.april fra klokken 19.00-21.00 i Sekkefabrikken kulturhus i Slemmestad.

 • Energi-Solenergi-Evenstad-Foto-FUSen-s

  15.04.2016:

  Lavutslippssamfunnet i det blå, naturgrunnlaget trues

  Regjeringens energimelding viser verken vei til lavutslippssamfunnet, hvordan kraftoverskuddet kan brukes til å fase ut fossil energi, eller skåne sårbar natur. Nedslående når man har ventet i 17 år på en helhetlig plan for norsk energipolitikk.

 • Hus kåre andersen

  Er ”føre var”, valgte å bytte ut oljefyren

  I nær fremtid kommer oljefyring i privatboliger til å bli forbudt. Oljetanker er også en stor risiko for miljøet ettersom de ofte er gamle og derfor utgjør stor lekkasjefare.

 • Klimatekniker Bodolv Risa, kampanjeansvarlig for Oljefri Rogaland Cathrine Th

  Time kommune helt uten oljefyring

  Time kommune har erstattet all fossil oljefyring i sine egne bygg, og ordfører Reinert Kverneland, miljøvernsjef Eirik Steen Larsen og klimatekniker Bodolv Risa mottok Oljefridiplom av Cathrine Tellnes, kampanjeansvarlig for Oljefri i Rogaland som takk for innsatsen.

 • DSC_0054Nestenalleibåt

  22.11.2015:

  Informasjonsmøter

  Naturvernforbundet arrangerer informasjonsmøter i samarbeid med kommuner, fylkeskommuner og Enova. Presentasjoner og oversikt over kommende informasjonsmøter finner du her.

 • Passivhus

  03.07.2015:

  Bo tett for (inne)miljøet!

  Tenker du at tette hus er dårlig for helsa? Da kan jeg komme med en god nyhet. Dersom du bygger tett og ventilerer rett vil huset ditt være vennlig mot det indre og det ytre miljøet. Strengere energikrav til bygg kan derfor bidra til bedre helse.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Viser fra 1 til 15 av totalt 124 artikler
Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy