Søk

Meny

Du er her:

Bilde fra informasjonsmøte i Lillehammer

Det var mange som ble igjen etter informasjonsmøte i Lillehammer for å drikke kaffe og diskutere nedgravde oljetanker og fornybare oppvarmingsløsninger.

Informasjonsmøter

Naturvernforbundet arrangerer informasjonsmøter i samarbeid med kommuner, fylkeskommuner og Enova. Presentasjoner og oversikt over kommende informasjonsmøter finner du her.

 

 

Informasjonsmøter i flere kommuner

I 2015 har vi holdt informasjonsmøter for over 700 personer med oljefyr og -tank. Vi har blant annet vært i Bryne, Lier, Larvik, Lillehammer, Sandefjord, Sandnes og Tønsberg.

 

Til våren kommer vi til Røyken og Arendal. Mer informasjon kommer om disse møtene.

 

Det er noe forskjellige program på de ulike informasjonsmøtene, men de fleste gir informasjon om kontroll og fjerning av oljetank, informasjon om de fornybare alternativene og Enovas tilskuddsordninger. Vi legger derfor ved noen standardpresentasjoner som er blitt etterspurt. Dersom du har spørsmål eller tilbakemelding på opplegget kan du gjerne sende en e-post til , 23 10 96 10 / 55 30 06 60 så svarer vi deg så snart vi har mulighet.

 

Naturvernforbundet har invitert til informasjonsmøter i samarbeid med Enova, kommunene der vi har arrangert møte og Vestfold fylkeskommune.  Dersom du ønsker et informasjonsmøte i din hjemkommune bør du ta kontakt med din miljørådgiver og oppfordre dem til å organiser et slikt møte, gjerne i samarbeid med oss.

 

Økt støtte for fjerning av oljetank, dersom du har oljekamin

NB! I løpet av høsten har maksimalt støttebeløp til tømming, rensing og fjerning av tank økt fra 5000 kr til 10000 kr for boligeiere med oljekamin. Det vil si at man kan få like høy støtte for fjerning av oljefyrt ildsted og -tank, som man kan få dersom man har en sentralfyr og tank. Ettersom nye støtteordninger blir fjernet og lagt til anbefaler vi å sjekke siste oppdaterte tilskuddsordninger og kriterier på tilskudd.enova.no.

 

Hvem tar jeg kontakt med for spørsmål om tømming, rensing og fjerning av tank?

Dersom du har spørsmål knyttet til tømming, rensing og fjerning av tank og praksis i din kommune anbefales det og ta kontakt med kommuneservicetorget i din hjemkommune og be om å få ta en prat med en som jobber med oljetanker. I noen kommuner er ansvaret tillagt Brann & redning, andre steder er det Vann & avløp, Miljøavdelingen etc.

 

Nasjonal forskrift om nedgravde oljetanker finner du her. Det kan ha blitt vedtatt at forskriften skal gjelde alle tanker i din kommune. Det er også mulig at de har vedtatt at det er spesielt strenge krav til oljetanker i nærheten av sårbare områder i din hjemkommune.  Uavhengig av om en lokal forskrift er vedtatt gjelder forurensningslovens bestemmelser om at man skal unngå forurensning og at den som forurenser er ansvarlig for å rydde opp etter seg og plikt til å varsle om forurensning. Dersom du opplever en akutt lekkasje, bør du ringe 110, slik at Brann & redning kan komme raskt ut på stedet for å redusere skadeomfanget.

 • Ås oljefri

  19.04.2017:

  Vårens informasjonsmøter blir i Lørenskog, Ringsaker og Hamar

  Lurer du på hvorfor og hvordan du skal sanere oljetanken, og hvilke alternativer du har nå du skal erstatte fossil oljefyring? Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte!

 • Oljefri Gunhild Nysæther

  27.10.2016:

  Har du lyst til å bli oljefri, men lurer på hvordan?

  Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte om hvordan og hvorfor du skal erstatte fossil oljefyring med fornybar energi, og sanere oljetanken din.

 • Byggmøte 253

  06.10.2016:

  Regjeringen svikter byggsektoren

  Regjeringens forslag til statsbudsjett vil verken bidra til å fase ut bruken av fyringsolje innen 2020, eller sette i gang den store dugnaden for energisparing vi trenger.

 • Oljetanken heises opp Fotograf Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

  07.07.2016:

  Sier farvel til farlige tanker

  I Stavanger- regionen har stadig flere kuttet ut den gamle oljefyringen. Antall sanerte oljetanker har økt med 1300 prosent på tre år. Nå kan du som ennå ikke har sanert oljetanken din, vinne rens og fjerning av oljetanken din om du lover å ikke fylle den etter 2020.

 • Boligkjøper

  20.04.2016:

  Lurer du på hva du bør gjøre med oljefyren? Velkommen på informasjonsmøte i Røyken

  Vi inviterer til folkemøte i Sekkefabrikken om utskifting av oljefyr sammen med Røyken kommune. Møtet er tirsdag 26.april fra klokken 19.00-21.00 i Sekkefabrikken kulturhus i Slemmestad.

 • Energi-Solenergi-Evenstad-Foto-FUSen-s

  15.04.2016:

  Lavutslippssamfunnet i det blå, naturgrunnlaget trues

  Regjeringens energimelding viser verken vei til lavutslippssamfunnet, hvordan kraftoverskuddet kan brukes til å fase ut fossil energi, eller skåne sårbar natur. Nedslående når man har ventet i 17 år på en helhetlig plan for norsk energipolitikk.

 • Smilende ingeniørstudenter

  22.01.2016:

  Få gratis energiråd!

  Vil du bli energismart og redusere energibehovet og strømregningen din? Ingeniørstudenter ved Høyskolen i Bergen og Universitetet i Agder gir deg nå gode energiråd helt gratis.

 • Hus kåre andersen

  Er ”føre var”, valgte å bytte ut oljefyren

  I nær fremtid kommer oljefyring i privatboliger til å bli forbudt. Oljetanker er også en stor risiko for miljøet ettersom de ofte er gamle og derfor utgjør stor lekkasjefare.

 • Klimatekniker Bodolv Risa, kampanjeansvarlig for Oljefri Rogaland Cathrine Th

  Time kommune helt uten oljefyring

  Time kommune har erstattet all fossil oljefyring i sine egne bygg, og ordfører Reinert Kverneland, miljøvernsjef Eirik Steen Larsen og klimatekniker Bodolv Risa mottok Oljefridiplom av Cathrine Tellnes, kampanjeansvarlig for Oljefri i Rogaland som takk for innsatsen.

 • Passivhus

  03.07.2015:

  Bo tett for (inne)miljøet!

  Tenker du at tette hus er dårlig for helsa? Da kan jeg komme med en god nyhet. Dersom du bygger tett og ventilerer rett vil huset ditt være vennlig mot det indre og det ytre miljøet. Strengere energikrav til bygg kan derfor bidra til bedre helse.

 • Ordfører Christine Sagen Helgø og Olav Stav

  Oljefri-diplom til Stavanger kommune

  Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø og miljøvernsjef Olav Stav har mottatt Oljefri-diplom.

 • Randi Hovgaard fra Naturvernforbundet Askøy og Nils Tore Skogland og Silje Østerbø fra Naturvernforbundet Hordaland delte ut Oljefridiplom til Askøy-ordfører Siv Høgtun (H)

  24.06.2015:

  Askøy kommune fikk Oljefridiplom

  Naturvernforbundet deler ut Oljefri-diplomer til aktører som har fjernet oljefyring i sine egne bygg. Målet med diplomet er et ønske om å hedre de som har gjort en innsats for å både kutte klimagassutslippene, redusere lokal luftforurensning, samt hindre unødvendige oljelekkasjer i lokalmiljøet.

 • Risor kommune Oljefridiplom

  19.06.2015:

  Risør kommune har blitt oljefri

  Risør kommune slår ikke på stortromma. Men når Naturvernforbundet får tips av en annen kommune om at Risør ikke har varmet opp kommunale bygg med olje på mange år, er det en glede for organisasjonen å reise til Risør og overrekke et Oljefri-diplom.

 • P6100065(1)

  Fullsatt sal på informasjonsmøte i Stavanger

  Onsdag 10. juni inviterte Oljefri og Stavanger, Sandnes og Randaberg kommune eiere av oljefyringsanlegg og nedgravde oljetanker til et åpent informasjonsmøte om utfasing av oljefyring. Nærmere 150 engasjerte publikummere deltok på møtet på Sølvberget i Stavanger.

 • Oljefri Slettheiveien

  Fjernvarme på Slettheia

  Mindre forurensing, god varme og en glad vaktmester: 80 leiligheter i Slettheiveien i Kristiansand har hatt sin første vinter med fjernvarme.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Viser fra 1 til 15 av totalt 119 artikler
Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy