Søk

Meny

Du er her:

Nok et vellykket informasjonsmøte i Asker

Tirsdag 12.november arrangerte Naturvernforbundet sammen med Asker kommune sitt tredje informasjonsmøte om fornybar oppvarming i Asker kulturhus. Presentasjonene og bilder fra kvelden finner du her.

 

På det åpne informasjonsmøte fikk de rundt 100 fremmøtte en lærerik aften.  I forkant av møtet hadde Asker kommune sendt ut brev til ca. 1300 husstander som var registrert i kommunens oljeregister.

 

- Det var fantastisk å se så mange ta turen hit og programmet for kvelden var svært bra, konstaterer Bjørn Nordby fra Asker kommune.

 

 

WaterCircles med Dan Christian Siversten og Ane Beate Fredriksen
WaterCircles med Dan Christian Siversten og Ane Beate Fredriksen

 

Programmet omfattet de viktigste aspektene ved å bli oljefri. Forsikringsselskapet Water Circles holdt en innledning angående ansvar og forsikringsdekning ved oljelekkasjer. Deretter presenterte Naturvernforbundet 4 enkle steg for å fjerne oljetanken. Knut Olav Knudsen fra VVS-Foreningen holdt så en presentasjon om ulike oppvarmingsløsninger man kan benytte i stedet for oljefyring. Entelligens og Naturvernforbundet viste en gjennomgang av sine respektive nettportaler, energiportalen.no og oljefri.no. Energirådgiver Dag Arne Høystad presenterte Asker kommunes tilbud om gratis energirådgivning, før Enova til slutt kom for å snakke om støtteordninger ved utfasing av oljefyring med fossilt brensel.

 

Johanne Sæther Houge snakker med noen av de nyankomne.
Johanne Sæther Houge snakker med noen av de nyankomne. Fotograf: Martin Leander Møinichen Brandtzæg

 

- Vi er godt fornøyd med oppmøtet og alle innlederne og tilbyderen gjorde en fantastisk jobb for å presentere budskapet vi jobber med i Oljefri, forteller Johanne Houge fra Naturvernforbundet.  De lokale, oljefri-godkjente tilbyderne hadde et eget stand-torg i salen, slik at de fremmøtte kunne ta kontakt både før og etter presentasjonene. Her var alle de fornybare løsningene representert. For kontakt med Oljefritilbydere, benytt skjemaet på forsiden av oljefri.no

 

Standtorg
Standtorg. Fotograf: Martin Leander Møinichen Brandtzæg

 

Blant de fremmøtte var interessen stor og vi fikk mange gode tilbakemeldinger:

 

- Alle som bruker oljefyring burde ha vært tilstede her.

 

- Det var en fortreffelig aften.

 

- Jeg lærte mye og skal nå bli oljefri.

 

 

Presentasjoner fra informasjonsmøte i Asker:

 • Parsotham Sing Oljetank Drammen + Jarle Ottervik i Hof

  27.09.2017:

  Ble en tank fattigere

  Drammen har nesten 3000 nedgravde oljetanker registrert. Forrige uke ble byen kvitt én av de mange tikkende miljøbombene – til stor glede for tankeieren.

 • PålHuseSki-46

  11.09.2017:

  Informasjonsmøte i Lillehammer torsdag 14. september

  Har du oljefyr og lurer på hvilken løsning du skal velge når forbudet kommer i 2020? Bor du i Lillehammer trenger du ikke lenger fortvile. Kom heller på Biblioteket og lær om de mulighetene du har!

 • PålHuseSki

  10.07.2017:

  Pål vant trygg fjerning av oljetank

  Pål vant trygg fjerning av oljetanken, og vi ble med ham for å se hvordan det gikk tredje- og fjerdegenerasjons oljetankarbeidere tar oljetanken opp igjen.

 • Kake

  21.06.2017:

  Feirer for forbud mot fossil oljefyring

  Endelig har regjeringen bestemt seg. Det blir forbudt å bruke fossil oljefyring til oppvarming, og det både i boliger og næringsbygg.

 • Rugdeveien 14 (8)

  Forbud mot oljefyring - endelig på plass!

  Forbudet mot å fyre med fossil fyringsolje er endelig på plass. Nå må arbeidet med oljefyrutfasingen settes i gang for fullt.

 • Infomøter

  09.05.2017:

  Takk for oppmøtet!

  Vi takker alle som kom på informasjonsmøter om overgang fra fossil oljefyring i Lørenskog, Ringsaker og Hamar i vår. Her finner du mer informasjon om møtene og presentasjonene som ble holdt.

 • Ås oljefri

  19.04.2017:

  Vårens informasjonsmøter blir i Lørenskog, Ringsaker og Hamar

  Lurer du på hvorfor og hvordan du skal sanere oljetanken, og hvilke alternativer du har nå du skal erstatte fossil oljefyring? Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte!

 • Oljefri Gunhild Nysæther

  27.10.2016:

  Har du lyst til å bli oljefri, men lurer på hvordan?

  Da er du hjertelig velkommen på informasjonsmøte om hvordan og hvorfor du skal erstatte fossil oljefyring med fornybar energi, og sanere oljetanken din.

 • Byggmøte 253

  06.10.2016:

  Regjeringen svikter byggsektoren

  Regjeringens forslag til statsbudsjett vil verken bidra til å fase ut bruken av fyringsolje innen 2020, eller sette i gang den store dugnaden for energisparing vi trenger.

 • Oljetanken heises opp Fotograf Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

  07.07.2016:

  Sier farvel til farlige tanker

  I Stavanger- regionen har stadig flere kuttet ut den gamle oljefyringen. Antall sanerte oljetanker har økt med 1300 prosent på tre år. Nå kan du som ennå ikke har sanert oljetanken din, vinne rens og fjerning av oljetanken din om du lover å ikke fylle den etter 2020.

 • Boligkjøper

  20.04.2016:

  Lurer du på hva du bør gjøre med oljefyren? Velkommen på informasjonsmøte i Røyken

  Vi inviterer til folkemøte i Sekkefabrikken om utskifting av oljefyr sammen med Røyken kommune. Møtet er tirsdag 26.april fra klokken 19.00-21.00 i Sekkefabrikken kulturhus i Slemmestad.

 • Energi-Solenergi-Evenstad-Foto-FUSen-s

  15.04.2016:

  Lavutslippssamfunnet i det blå, naturgrunnlaget trues

  Regjeringens energimelding viser verken vei til lavutslippssamfunnet, hvordan kraftoverskuddet kan brukes til å fase ut fossil energi, eller skåne sårbar natur. Nedslående når man har ventet i 17 år på en helhetlig plan for norsk energipolitikk.

 • Smilende ingeniørstudenter

  22.01.2016:

  Få gratis energiråd!

  Vil du bli energismart og redusere energibehovet og strømregningen din? Ingeniørstudenter ved Høyskolen i Bergen og Universitetet i Agder gir deg nå gode energiråd helt gratis.

 • Hus kåre andersen

  Er ”føre var”, valgte å bytte ut oljefyren

  I nær fremtid kommer oljefyring i privatboliger til å bli forbudt. Oljetanker er også en stor risiko for miljøet ettersom de ofte er gamle og derfor utgjør stor lekkasjefare.

 • Klimatekniker Bodolv Risa, kampanjeansvarlig for Oljefri Rogaland Cathrine Th

  Time kommune helt uten oljefyring

  Time kommune har erstattet all fossil oljefyring i sine egne bygg, og ordfører Reinert Kverneland, miljøvernsjef Eirik Steen Larsen og klimatekniker Bodolv Risa mottok Oljefridiplom av Cathrine Tellnes, kampanjeansvarlig for Oljefri i Rogaland som takk for innsatsen.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Viser fra 1 til 15 av totalt 125 artikler
Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy