Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
Du kan spare både penger og miljø ved å bli oljefri og energieffektiv.

Du kan spare både penger og miljø ved å bli oljefri og energieffektiv. Foto: Yngve Ask/Innovasjon Norge

Lønnsomt å bli oljefri?

Det kan være god økonomi i å skifte oljefyren eller oljekaminen med et mer klimavennlig alternativ. En fornybar oppvarmingsløsning vil koste deg mer enn ny sofa, men mindre enn ny bil. Lønnsomheten ligger i lavere fyringskostnader hver eneste måned.

De fleste oljefyrte ildsteder og anlegg er gamle og ineffektive. I tillegg er prisene på fyringsolje og parafin vært  høye de siste årene.

Så mye koster de ulike energikildene:

 

 

Fyringsolje og parafin

Prisen på fyringsolje er rundt 10,63 kr/liter (Statoil jan 2015). Fyringsolje har et teoretisk energiinnhold på 10 kWh/liter. Dermed vil hver kilowattime koste 106 øre. Frakt kommer i tillegg. Oppdaterte listepriser på fyringsolje finner du f.eks på Statoils nettsider.

 

Når oljen tas i bruk vil imidlertid ikke all energien bli utnyttet som boligvarme, og energikostnaden er i virkeligheten høyere. I eldre oppvarmingsløsninger kan mer enn 40 % av energien gå tapt på grunn av ufullstendig forbrenning og varmetap. Er dette tilfelle blir den reelle prisen 176 øre/ kWh (frakt er ikke inkludert).

 

Pellets

Prisen og tilgangen på pellets varierer i henhold til hvor du befinner deg i landet og hvor mye du kjøper.

 

Rimeligst får du levert i bulkbil og i store kvanta om gangen. Pemco selger pellets i bulk for 50 - 60 øre kWh. (priser fra 2014)

 

Pellets kan også kjøpes i storsekk opp til 1000 kg og i småsekker på rundt 16 kg. Felleskjøpet selger pellets over hele landet til 3 198 kr for storsekk på 1000 kg (Felleskjøpet, jan 2013). Da blir prisen pr. kWh 66 øre. Det finnes rimeligere leverandører på markedet.

 

Siden ikke all energien kan utnyttes i en pelletskamin eller pelletskjel blir prisen noe høyere. Med en virkningsgrad på 85 prosent får du en reell energipris på 46 øre/kWh ved kjøp av pellets i bulk (frakt ikke inkludert). Mens prisen blir 77 øre/kWh om du kjøper fra Felleskjøpet.

 

Elektrisitet

Prisene på elektrisitet varierer mye i forhold til hvor du bor og hvilken type kontrakt du har. Oppdaterte kraftpriser finner du på konkurransetilsynets nettsider.

 

Gjennomsnittlig strømpris på 100 øre per kWh inkludert nettleie og avgifter er et greit utgangspunkt å bruke, selv om prisene varierer mye. Husk at prisen som regel er høyest om vinteren, når man har behov for mest. 

 


 

Økonomisk støtte

Dersom du vurderer å bli oljefri, kan det hende at du kan få økonomisk støtte. Les mer

 


 

Penger å spare på å bli oljefri

Det kan være vanskelig å vite hva det vil koste å installere alternative oppvarmingsløsninger. Vi har laget noen eksempler på hvilke løsninger som finnes, og hva disse vil koste.

 

  • Erstatte oljefyr

    Har du oljefyr? Det finnes mange alternativer som erstatter det oljefyrte anlegget og gjør deg mer klimavennlig samtidig som du sparer penger.

  • Erstatte parafinkamin

    Har du parafin- eller oljekamin? Å bytte til fornybar energi vil redusere både kostnadene og klimagassutslippene dine.

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy