Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
Klima- og miljørådgiver Ragnhild Hammer og Ordfører Einar Halvorsen mottar oljefridiplom

Klima- og miljørådgiver Ragnhild Hammer og Ordfører Einar Halvorsen mottar oljefridiplom. Foto: Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

Bli Oljefri-kommune

Har din kommune lyst til å redusere klimagassutslippene, og skape større lokalt klimaengasjement? Bli med på Oljefri!

Oljefri er et prosjekt drevet av Naturvernforbundet sammen med offentlige myndigheter og næringsliv. Sammen har vi startet en dugnad for å få få mer klimaengasjement, mer klimakunnskap og mer klimahandling.

 

Vi har startet med de enkleste og mest kostnadseffektive klimatiltakene, nemlig overgangen fra fossil til fornybar oppvarming av boliger og bygg.

 

En enebolig som blir oljefri kan kutte sine direkte klimagassutslipp med 6 tonn i året, et næringsbygg - det mangedoblede. Tiltakene kan også være både lønnsomme og

 

Oljefri-kommuner deltar i en klimaoffensiv, og får:

 

* Tips, råd og motivasjon til hvordan deres kommune kan iverksette politikk som gjør det lettere for flere i kommunen å bli oljefri og spare energi.

 

*  Tjenesten Oljefri.no gjøres tilgjengelig for innbyggerne i deres kommune. Dette inkluderer muligheten til å sende forespørsel til kvalitetssikrede, lokale Oljefri-tilbydere som installerer fornybar oppvarming, fjerning av oljetank og energisparetjenetser.

 

* Synliggjort både de gode løsningene og - eksemplene på hvordan bolig- og byggeiere kan spare energi, samt problemene med oljefyring på nett og i lokale medier.

 

* Gjennomført flere aktiviteter knyttet til energiomlegging og energieffektivisering. Eksempelvis informasjonsmøter, stands, stunts og prosjekt lansering for å motivere flere inbyggere til å gjennomføre klimatiltak.

 

* Dra nytte av å delta i et prosjekt som drives i flere regioner og kommuner.

 

* Profilering som Oljefri regionspartner med logo i oljefri.nos partnerseksjon og på materiell, arrangmenter, kampanjer,
presentasjoner og andre arenaer i regi av det regionale Oljefri-prosjektet.

 

 

Ambisjonsnivå og aktiviteter avtales i samarbeid med prosjektansvarlig og den enkelte kommune.

 

Sammen gjør vi det enklere og tryggere for boligeiere, borettslag, næringsliv og kommune å bli oljefri og spare energi. Ta kontakt om din kommune er interessert i å bli Oljefrikommune.

 

 

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy