Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Foto: Silje Østerbø

Kåre Målsnes erstattet oljefyr med luft-vann-varmepumpe

De brukte 4 000 liter fyringsolje hvert eneste år, og har redusert klimagassutslippene sine med 11 tonn. Etter å ha hatt en oljelekkasje i kjelleren var oljefyring uaktuelt.

Informasjon om boligen:
Byggeår: 1946
Type: Enebolig over 4 plan på totalt 273 kvm, tegnet av Ole Landmark
Gammel oppvarmingsløsning: Vannbåren varme med radiatorer og oljefyr
Ny oppvarmingsløsning: eksisterende radiatorer og luft-vann-varmepumpe (Oyshner)
Energibehov: Brukte tidliger 4000 liter olje i tillegg til olje og ved. Regner med å halvere energiforbruket til oppvarming.
Installasjonskostnad: ca 300 000 for nøkkelferdig anlegg.

Etter et tre måneders langt hotellopphold etter en oljelekkasje i kjelleren måtte oljefyren vike for en luft-vann-varmepumpe. Kåre Målsnes er veldig fornøyd med å slippe å ha oljen i huset lenger.

 

- Vi hadde en liten oljetank på 1200 liter i kjelleren, og måtte ha 4 fyllinger med fyringsolje hvert eneste år. En overfylling av tanken førte til en lekkasje som gjorde at hele kjellergulvet vårt måtte legges på nytt. Huset var ubeboelig, og vi måtte bo på hotell i tre måneder. Det er utrolig deilig å slippe å ha det svineriet i huset vårt mer.

 

Huset til Kåre Målsnes ligger i bratt terreng, med flott utsikt mot Bergen sentrum. Utsikten har en pris, for boligen kan bare nås via en lang og bratt trapp. Den vanskelige tilkomsten var en stor utfordring i prosjektet, og fikk betydning for hva familien kunne erstatte oljefyren med.

 

- Det var helt umulig å installere en bergvarmepumpe, fordi vi ikke kunne få en boremaskin ned til eiendommen. Vi ville også ha fått problemer med å fylle på for eksempel pellets, forteller Kåre. Derfor landet de på en luft-vann-varmepumpe. 

 

Det var ikke mange som turte å gi dem en pris på jobben. Både terenget og elektrisitetstilgangen var usikkerhetsmomenter. Hos oljefritilbyderen  Hjelme VVS fikk imidlertid Målsnes et skikkelig tilbud.

 

- Jeg har hatt med Otto Hjelme å gjøre gjennom jobben. Han fremstår som gjennomseriøs både når det gjelder han som person og firmaet han driver.

Kostbar investering

Det ble en kostbar installering. Varmepumpen måtte heises ned til eiendommen med en kran, det måtte kjernebores i vinkel gjennom murveggen, og det elektriske anlegget måtte oppgraderes. Den totale investeringen kom på 300.000 kroner. Likevel regner Kåre Målsnes med at investeringen vil lønne seg.

 

-Det elektriske anlegget måtte vi ha oppgradert uansett, og huset har den beliggenheten det har. Over tid kommer vi til å tjene investeringen inn. Og det viktigste er at vi aldri mer vil ha olje i huset vårt igjen.

 

-

 

 

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy