Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
Oljetanken saneres før den graves helt opp og fjernes.

Oljetanken saneres før den graves helt opp og fjernes. Foto: Martin Leander Brandtzæg

Fjern oljetanken på 1-2-3-4

Usikker på hvordan du skal fjerne din nedgravde oljetank? Les vår enkle guide om hvordan du fjerner tanken på 1-2-3-4.

Slik går du frem for å fjerne din nedgravde oljetank:

 

1.   Informasjon om tanken din

Du må innhente og videreformidle mest mulig informasjon rundt den nedgravde oljetanken.

Dette leveres så til firmaet som skal utføre fjerning av tanken.

     

Her er de viktigste punktene du må huske:

 

- alder på tank.

- siste tilstandskontroll av tank.

- hvilken type tank (stål, glassfiber osv).

- størrelse på tank.

- plassering av tilhørende kabler til tank.

- nåværende innhold i tank.

- plassering i hagen av tank.

 

Oljetanken kan ha ligget i tette leirmasser, og selv om tanken har rustet og fått hull, trenger ikke tanken å ha lekket, enda. Men når tanken skal tas opp, vil parafinen/oljen renne ut. Profesjonelle må grave den fram, tømme den, og rengjøre tanken med kjemisk rens, før de heiser opp tanken og forsvarlig fjerner den for deg.

 

2.    Hente inn tilbud - avtale med et kompetent firma

Finn en sertifisert tilbyder, som tilbyr fjerning/sanering av tank. Oljefri har kvalitetssikret flere tilbydere av rens og fjerning av oljetank i landet. Du kan benytte forespørselskjemaet på toppen av siden for å motta uforpliktende tilbud fra tilbydere i ditt nærområde. Her finner du kriteriene vi stiller til disse bedriftene. Hvis du ikke finner en Oljefri-tilbyder i ditt område, ta kontakt med din kommune eller med Norsk Forening for Farlig Avfall (NFFA).

 

3.   Finn tanken, rens og grav opp

Det første som skjer er at graveren må lokalisere tanken i plenen, med utgangspunkt i påfyllingsrøret og lufterøret på husveggen. Når tanken er gravd frem, tømmes tanken, og den rengjøres grundig med kjemisk rens. Så løftes den opp og fraktes bort. Etterpå fylles hullet med singel, som toppes med matjord, slik at huseier bare kan rake og så ny plen der hullet har vært.

 

De tilhørende rørene på veggen må også fjernes, og dagtanken som henger inne i huset likeså. Dette skjer etter at kobberrørene som fører parafinen/oljen inn i huset og til ovnen er sugd tomme for parafin/olje. Før ovnen eventuelt fjernes, klippes kobberrørene av. Alt dette er en liten dagsjobb for et sertifisert firma.

 

Noen har også innvendige kjellertanker. Selv om kjellertanker står trørt vil også disse tankene ruste fra innsiden. Etter flere år med påfylling av parafin/olje vil kondensvann legge seg i bunnen av tanken og føre til rust. Derfor må også disse tankene tømmes og renses.

Vil du ha tanken ut av kjelleren skal tanken demonteres av en bedrift  med tillatelse til å utstede gassfri-sertifikat. Kjellertanker må som regel skjæres i stykker for å kunne fjernes etter at de er tømt og renset.

 

4.    Rapporter til kommunen

Etter at tanken er sanert og levert til godkjent mottak skal dette rapporteres til kommunen.

Alle seriøse bedrifter som driver med tanksanering er pålagt å gjøre dette, men det er du som huseier som har det endelige ansvaret for at det blir gjort.

 

 

 

 

OG HUSK: Nå får du støtte til å fjerne oljetanken om du samtidig investerer i en fornybar oppvarmingsløsning. Les mer om Enovas tilskuddsordning her.

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy