Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
Illustrasjon: Vibeke Høie

Illustrasjon: Vibeke Høie.

5 steg for å bli oljefri

Her er en stegvis beskrivelse av hvordan du kan gå frem for å bli oljefri.

 

1. Forberedelse:

Skaff oversikt over energiforbruket ditt. Har du oversikt over forbruket av strøm og olje over ett år er det tilstrekkelig, men har du flere år er det det beste.

 

Er det tiltak du kan gjøre for å redusere varmebehovet, for eksempel å isolere kaldloftet eller bytte ut gamle vinduer eller lignende?

Sjekk også hva slags type oljetank du har, hvor gammel den er og hvor den er plassert.

 

 

2. Finn alternativet:

Les om de ulike alternativene til oljefyring, gjerne her på oljefri.no. Naturvernforbundet anbefaler solfanger, pellets, ved og varmepumpe.

 

Her finner du også oljefrihistorier om andre boligeiere som har skiftet ut oljefyren. Du kan også få hjelp fra Enova eller få en energirådgiver eller en rørlegger på befaring hjem til din bolig for tilpasset anbefaling.

 

Du bør også undersøke hvor mye støtte du kan få ved å bli oljefri på www.enova.no.

 

 

3. Be om tilbud og befaring fra flere bedrifter:

Velg bedrifter som har erfaring med fornybar varme, og det å skifte ut oljefyr. Kompetansen blant bedriftene varierer, så bruk litt tid på å velge riktig bedrift til jobben.

 

Oljefri har kvalitetssikret flere tilbydere av fornybare oppvarmingsløsninger. Her kan du lese hvordan. Du kan fylle ut skjemaet på forsiden av oljefri.no, så tar de kontakt med deg. Det finnes selvfølgelig andre dyktige håndverkere. Du kan for eksempel be dem om en referanse.

 

Bolier er forskjellige - derfor er det også fornuftig å be om en befaring.

 

Sammenlign tilbudene du får, og velg en utfører du har tillit til. Det kan være stor forskjell på hva de ulike bedriftene tilbyr deg, og hva som er inkludert i prisen. Etterspør gjerne totalpris på hele jobben som skal gjøres.

 

Sjekk at varmesystemet som anbefales har energimåler installert slik at du vet hvor mye energi du bruker og at anlegget fungerer slik det skal.

 

 

4. Gjennomfør og rapporter.

Selve utskiftningen tar fra en til to dager hvis du har et oljefyrt ildsted til noen uker, hvis du har et vannbårent oljefyringsanlegg. Husk å fjerne oljetanken, og rapporter til kommunen om at den er fjernet.

 

Nedgravde oljetanker som ikke er i bruk skal renses, graves opp og leveres til gjenvinningsstasjon.

 

 

5. Søk Enova om støtte:

Enova gir støtte til en del oppvarmingsløsninger. På enova.no ser du hvilke oppvarmingsløsninger som støttes. Sender du inn forespørslel gjennom oljefri.no har vi direkte lenke til Enova på siste skjemaside. Du kan også bruke Enovas elektroniske søknadsskjema.

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy