Søk

Meny

Du er her:

Oljefridiplom

Ordfører Åse Severinsen (H) og drift- og vedlikeholdsleder Kenneth Harbak mottar Oljefridiplom på vegne av Søgne kommune, mai 2014.

Oljefri-diplom til Søgne kommune

Oljefyringens tid er snart forbi. I Søgne brukes det ikke lenger fossil olje til å varme opp kommunale bygg.

Oljefyring gir totalt unødvendige utslipp av klimagasser. Naturvernforbundet jobber for å stanse all oljefyring, og er glade for alle som har sluttet med å brenne fyringsolje eller parafin.

 

Søgne kommune i Vest-Agder har ikke brukt fyringsolje på ti år. Derfor overrakte Naturvernforbundet nylig Oljefri-diplomet til ordfører Åse R. Severinsen (H) og drift- og vedlikeholdsleder Kenneth Harbak.

 

Harbak var kjapp til å presisere at kommunen ikke har fjernet alle oljefyrene. I flere eldre bygg, blant annet Åros Barnehage og Langenes bo- og aktivitetssenter, står det fortsatt oljefyrer som kan brukes i nødsfall. Men den vanlige oppvarminga av alle bygg i Søgne kommune skjer med strøm og varmepumper.

 

Naturvernforbundet gratulerer Søgne kommune!

 

 

Les mer om oljefyr i offentlige bygg: Statsbygg faser ut alle oljefyrer innen 2016 (pressemelding fra Klima- og miljødepartementet 14. mai 2014): http://www.regjeringen.no/nb/dep/kld/pressesenter/pressemeldinger/2014/Statsbygg-faser-ut-fossil-oljefyring.html?id=759714


 

 

 

test CorePublish publiseringsverktøy