Søk

Meny

Du er her:

Ved å bytte ut oljefyren reduserer du både energiforbruket og klimagassutslippene, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i strømselskapet Los. Foto. Los

Ved å bytte ut oljefyren reduserer du både energiforbruket og klimagassutslippene, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i strømselskapet Los. Foto. Los.

Salget av fyringsolje på Sørlandet stuper

Salget av fyringsolje og parafin på Sørlandet stuper. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at salget i de to Agderfylkene falt fra 12,8 millioner liter i 2013, til 8,1 millioner liter i 2014.

Naturvernforbundet og strømleverandøren LOS har i 2014 oppfordret huseiere på Sørlandet til å kvitte seg med den dyre og miljøfarlige oljefyren, og jubler nå over tallene som viser at salget av fyringsolje stuper.

 

Oljefyringens tid er forbi

-Naturvernforbundet har gjennom sin oljefri-kampanje informert folk om de mange gode alternativene til oljefyring. I tillegg ber vi folk grave opp de gamle oljetankene, som vil kunne gi store miljøskader dersom de begynner å lekke, sier Naturvernforbundets Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, og legger til at oljefyringens tid snart er forbi. Som følge av klimaforliket i Stortinget i 2012, vil det fra 2020 bli forbudt å varme opp boligen med fossil energi gjennom et oljefyrt sentralvarmeanlegg eller en parafinkamin.

 

Mer miljøbevisste

-I samarbeid med Naturvernforbundet oppfordrer LOS kundene til å velge mer klimavennlige energiløsninger. Bytter du ut den gamle oljefyren og investerer i en moderne og klimavennlig oppvarmingsløsning, kan du spare penger og miljøet ved å redusere energiforbruket og klimagassutslippene, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS. Han legger til at oljeprisen har vært høy og strømprisen lav i hele 2014, men at det norske folk også er blitt mer miljøbevisste.

 

Image

 

Figuren viser totalsalg av fyringsolje pluss fyringsparafin i fylkene Aust- og Vest-Agder fra 1995 til 2014.

Salget har stupt fra 65 millioner liter i toppåret 1996 til 8 millioner liter i 2014. Kilde: Statistisk Sentralbyrå.

test CorePublish publiseringsverktøy