Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Termostater og tidsur

Invester i termostater og timere og styr energiforbruket ditt. Disse systemene passer spesielt for mindre leiligheter og de krever små investeringer.

Termostat

Har du panelovner eller lignende uten termostater bør du investere i dette. En termostat har enten en innebygget eller ekstern temperaturføler som kommuniserer og korrigerer oppvarmings- eller avkjølingsprosesser i forhold til en anordning som angir ønsket temperatur eller temperaturutvikling.

 

Med timere og termostater kan du enklere styre energiforbruket ditt.
Med timere og termostater kan du enklere styre energiforbruket ditt.
Termostater gjør det mulig å styre varmeproduksjonen fra en rekke forskjellige oppvarmingsløsninger som varmekabler, panelovner, pelletsovner, vannbåren varme og lignende.

 

Det krever mindre energi å opprettholde en jevn innetemperatur. Da unngår du at du bruker mer energi enn nødvendig på å holde det temperaturnivået du ønsker i boligen. En jevn innetemperatur er ikke bare energieffektivt, men gir også et bedre inneklima.

 

Enkle termostater kan anskaffes hos enkelte jernvarehandlere (f.eks Claes Ohlson) og elektronikkforretninger. Prisen ligger på 200 til 400 kroner. Det finnes en rekke forskjellige løsninger og modeller, så velg en type som passer til ditt formål.

 

Timer

Med timere er det mulig å stenge og åpne strømtilgangen etter angitte tidsintervaller. Enkelte timere har mulighet for å stille inn dags- eller ukesprogram med forskjellige intervaller i løpet av døgnet, og på forskjellige dager, mens andre timere må aktiveres, og avgir da strøm i et avgitt tidsintervall.

 

Timere med mulighet for å stille inn dags- og ukesprogram er ofte egnet til å styre forskjellige oppvarmingssystemer. Dere kan spare mye energi ved å senke temperaturen når dere sover eller ikke er hjemme. En timer gjør denne jobben lettere. Samtidig gjør timeren det mulig å våkne eller komme hjem til en ferdig oppvarmet leilighet.

 

Disse timerene kan også benyttes på elektrisk utstyr med standby-funksjon, som for eksempel TV, stereoanlegg, videospillere og spillkonsoller og på innebelysning.

 

Timerene kan enkelt anskaffes i jernvarehandlere og elektronikkforetninger. Prisene kan ligge på 100 til 400 kroner avhengig av kvalitet og type.

 

Timere som avgir strøm ved å aktiveres (gjennom brytere, bevegelsessensorer, lys eller annet), er spesielt egnet til å styre utebelysning og belysning i kjeller, boder, ganger, vaskerom og lignende. Prisen varierer i henhold til hvilken løsning som vil være mest hensiktsmessig. Slike timere bør installeres i samråd med elektriker.

 

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy