Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Tetting rundt vinduer og dører

Ofte er områdene rundt vinduer og dører spesielt dårlig isolert, og dette gir luftlekkasjer og betydelige varmetap i boligen.

Ved å tenne et stearinlys og føre det langs vinduene og dørene blir eventuelle luftlekkasjer synlige. Blafrer flammen er vinduet eller døren ikke tett. Luftlekkasjen oppstår på grunn av dårlige tetningslister eller mangelfull isolasjon og vindsperre rundt dør- og vinduskarmer. Ved å tette denne typen uønsket luftgjennomgang i boligen kan du redusereenergiforbruket med fra 1000 kWh i året.

 

Monter tetningslister
Det absolutt rimeligste isoleringstiltaket er ofte å skifte tetningslister rundt vinduer og dører. Tetningslister er rimelige, enkle å montere og fås i vanlige jernvarehandlere.

 

De gamle listene fjernes og karmene rengjøres nøye før nye lister limes eller stiftes på. Selvklebende skumplastlister er ikke like holdbare og anbefales derfor ikke. Tettelistene plasseres rundt karm eller vindu, og bør plasseres så nærme vinduskantene som mulig. Listene skal klemmes sammen når vinduet lukkes.

 

Dette tiltaket koster lite, men kan ha en stor effekt på energiforbruket i boligen din. Enøksentrene har regnet ut at hvert tettede vindu eller dør gjennomsnittlig tilsvarer en innsparing på rundt 60 kroner per år.

 

Image

Her demonstrer Astrid Bjerke hvordan du monterer tetningslister.

 

 

Etterisoler rundt karmer
Isoleringen rundt vinduer og dører kan også være mangelfull. Ved å fjerne det innvendige eller utvendige listverket rundt vinduer og dører ser du hvordan isolasjonen er utført, og du kan enkelt øke isolasjonsmengden og bedre isoleringsevnen.Det finnes flere typer isolasjon som er tilpasset dette formålet.

 

Isolasjonsstrimler dyttes inn i hulrommet mellom karm og vegg. Dette er den mest miljøvennlige måten å gjøre det på. Eventuelt kan det også brukes isolerende fugeskum. Mange av de fugeskumtypene som er på markedet inneholder farlige miljøgifter som Icocyanater og Bisfenol A, så velg da et skum med minst mulig miljøgift. Vær nøye med å følge bruksannvisningen, da fugeskum ofte øker i volum etter påføring.

 

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy