Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
En bergvarmepumpe henter varme fra grunnfjellet og avgir denne med et vannbårent distribusjonssystem. Et borehull har normalt en dypde på 60 - 200 meter avhengig av energibehov.

En bergvarmepumpe henter varme fra grunnfjellet og avgir denne med et vannbårent distribusjonssystem. Borehullet har normalt en dybde på mellom 60 og 200 meter avhengig av energibehov.

Bergvarmepumpe

Fra ti meter ned i fjellgrunnen og dypere ligger temperaturen jevnt rundt 7 °C hele året. Ved å bore ett eller flere hull 60 til 200 meter ned i fjellet blir denne varmen tilgjengelig.

 

En generell regel er at én meter borehull tilsvarer rundt 40 W effektbehov. Antall hull og dybden på disse avgjøres av oppvarmingsbehovet til boligen, grunnvannsstanden der huset står, bergart og oppsprekking. Fuktige hull er bedre enn tørre, derfor er grunnvannet av betydning.

 

En bergvarmepumpe kan hente opp og utnytte varmen i borehullene ved hjelp av en kollektorslange. Denne inneholder en sirkulerende væske som opptar varmen fra berget. For flermannsboliger og større boliger med høyt energibehov må man vanligvis bore flere hull.

 

 

Tilbake til væske/vann-varmepumpe

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy