Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
En jordvarmepumpe utnytter den lagrede solenergien i bakken, og avgir varmen inne i boligen med et vannbårent distribusjonssystem. En slange som er mellom 150 og 400 meter graves ned på ca. 1 meter dypde.

En jordvarmepumpe utnytter den lagrede solenergien i bakken, og avgir varmen inne i boligen med et vannbårent distribusjonssystem. En slange som er mellom 150 og 400 meter graves ned på ca. 1 meter dypde. (Illustrasjon: NOVAP).

Jordvarmepumpe

Et stykke ned i jorda ligger temperaturen stabilt rundt 4 grader hele året.

 

For å kunne utnytte denne varmen graves en kollektorslange ned i sløyfer over et større område. Inne i kollektoren sirkulerer væske bestående av etanol og vann. Slangen kommer i kontakt med jorda, tar opp varmen og gjør den tilgjengelig for varmepumpen.

 

I tilfeller hvor en tomt skal fylles opp kan rørslyngen legges ut uten ekstra kostnader. Jordvarmepumper egner seg spesielt godt for gårdsbruk som har store tilgjengelige arealer.

 

Fuktig jord gir større energimengde enn tørr.

 

Rørene graves ned i 0,6- 1,5 meters dybde med minimum en meters avstand. Legges rørslyngene for tett vil dette redusere varmeeffekten og i verste fall gi frost i grunnen. For å dekke energibehovet til en vanlig enebolig kreves 200 til 400 meter slange. Dette krever relativt store jordarealer tilgjengelig, gjerne mellom 200 og 600 kvadratmeter.

 

 

Tilbake til væske/vann-varmepumpe

 

Samarbeidspartnere

Annonser

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy