Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Ved

Image

 

Når den blir riktig håndtert, er ved en klimavennlig varmekilde.

 

 

Dersom du har lagringsplass og tilgang på lokalprodusert brensel kan ved være et klimavennlig oppvarmingsalternativ. Vedprisen er mer stabil enn strøm- og oljeprisen. Har mulighet til å hugge din egen ved er også vedfyring svært rimelig.

 

Fyrer du med ved, har du høy effekt. Mens varmepumper har begrenset effekt på svært kalde dager, gir vedfyring høy temperatur også på de kaldeste dagene.

 

Forbrenning av ved frigjør CO2, men fordi trær tar opp CO2 så lenge de lever, påvirker ikke utslippene CO2-innholdet i atmosfæren på lang sikt. Dette forutsetter at vi ikke tar ut mer av biomassen enn den årlige tilveksten, og at biomassen tas ut på en måte som i minst mulig grad forstyrrer karbonlagrene i jorda.

 

Naturvernforbundet oppfordrer regjeringen til å øke forskningen på hvilke former for skogbruk som binder mest CO2. Les Naturvernforbundets syn på bioenergi her.

 

Ved er også et lite foredlet brensel. Dette gjør at vedfyring (i ovn) gir større partikkeluslipp en både oljefyring, og f.eks pellets. I byer kan vedfyring stå for store deler av den lokale luftforurensingen. Derfor er ikke vedfyring noe vi anbefaler i byer, eller områder med problemer med luftforurensning.

 

Ved kan brennes i:

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy