Søk

Meny

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :

Luftkvaliteten i Bergen

Mange har opplevd problemer på grunn av dårlig luftkvalitet i Bergen i 2010.

Allerede i januar 2010 var det 117 timer med overskridelser av grenseverdiene for NO2 i Bergen kommune. Når denne grensen overskrides mer enn 18 timer, er kommunen pålagt å innføre tiltak.

 

Byens innbyggere kan gjøre mye for å redusere luftforurensningen. I tillegg til å redusere bilkjøringen, kan det gi god effekt å varme opp boligen sin på en renere måte. Det er på de kalde dagene det er størst fare for "giftlokk" over Bergen, og det er også på disse dagene vi fyrer mest. Vedfyring i gamle vedovner gir høye svevestøvutslipp, og forbrenning av fyringsolje gir utslipp med lignende helseeffekter som dieseleksospartikler.

 

Fra 1. juli 1998 ble det innført krav til utslipp av svevestøv fra nye vedovner som selges. Ved å bytte fra en gammel til en ny vedovn, kan utslippene reduseres med 80 prosent. Andre aktuelle tiltak er installering av renseenhet på pipen eller montering av etterbrenner i den gamle ovnen.

 

Les mer om luftkvaliteten

Samarbeidspartnere

Annonse

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy