«Jeg er veldig glad for at jeg får sanert oljetanken nå, det er skummelt å tenke på lekkasjefaren og miljøet om noe skulle gå galt» , sier Parsotam Sing.

Han har vært bekymret for oljetanken i hagen lenge, og med god grunn. 
Nedgravde oljetanker utgjør en betydelig forurensingsfare og det kan bli svært kostbart å rydde opp etter en oljelekkasje. 

Kommunen informerte 

I fjor sendte Drammen kommune ut informasjon til alle i kommunen som var registrert med nedgravd oljetank, og inviterte samtidig til åpent informasjonsmøte.

Hof Miljøservice AS er ansvarlig for å få oljetanken sanert. 
De mener at dette har bidratt til at flere drammensere fikk øynene opp for oljetankene. 

«Vi har veldig mange oppgravinger i Drammen om dagen. Spesielt mye har det vært siden kommunen arrangerte Oljefri-informasjonsmøte sammen med Naturvernforbundet i fjor høst,» sier Rune Høyland i Hof Miljøservice AS.

«Det er bra at vi er i gang med å fjerne disse nå, det er altfor mange lekkasjer og uhell knyttet til nedgravde oljetanker,» sier Høyland.

Vant tanksanering

Parshotam Sing vant oljetanksaneringen gjennom en konkurranse arrangert av Oljefri, Naturvernforbundets prosjekt for utfasing av fossil oljefyring.

«Det er bra at det nå er et økt fokus på nedgravde oljetanker.  Vi er også veldig glad for at vi sammen med Hof Miljøservice AS kunne gi en mindre bekymring i hagen,» sier Martin L. Brandtzæg, prosjektkoordinator for Oljefri,

Blir forbudt

«Nå som forbudet mot fyring med fossil olje har blitt vedtatt er det mange boligeiere som nå må finne alternative oppvarmingskilder. Det betyr også at en god del oljetanker må fjernes de kommende årene,» sier han.

Fagfolk er viktig

Brandtzæg trekker også frem at det er viktig å velge dyktige fagfolk til å gjøre jobben. 
«Det kan bli både lekkasjer og skader om tankene ikke blir tatt hånd om av bedrifter med rett kompetanse. For å gjøre det litt enklere for folk, har kvalitetssikret bedrifter med dette som spesialfelt. Dem kan du finne på oljefri.no,» sier han.