Søk

Meny

Du er her:

Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud på fornybare oppvarmingsløsninger, rens og fjerning av oljetank og energirådgivning

Bli oljefri og spar energi!

* Opplysninger om boligen:
  •  
  •  
  •  
* :
Oljetanken er gravd opp og fjernes fra eneboligen i Asker

Oljetanken er gravd opp og fjernes fra eneboligen i Asker. Foto: Martin Leander Brandtzæg

Fjern oljetanken

Image

 

Gamle oljetanker representerer en betydelig forurensningsrisiko. Du risikerer å bli erstatningsansvarlig dersom du eier en gammel oljetank som begynner å lekke.

 

 

Fare for forurensning

En olje- eller parafintank har begrenset levetid, og de fleste ståltanker må skiftes etter maks 30 år. Glassfibertankene etter noe lengre tid, men ikke tilhørende rør og ledninger.

 

Nedgravde ståltanker som utsettes for både fuktighet når oljen kondenserer inne i tanken og fra jordsmonnet på utsiden vil over tid ruste. Lekkasjer fra gjennomrustede eller skadede oljetanker kan forurense både bolig, jordsmonn og grunnvann.

 

Les mer om forurensingsfare fra nedgravde oljetanker her.

 

 

Du er ansvarlig

Som huseier er det du som er ansvarlig ved en oljelekkkasje. For å redusere for forurensning har myndighetene laget et regelverk for hvordan nedgravde oljetanker bør behandles, men det er du som tankeier, som er ansvarlig for at den nedgravde tanken er i tilfredsstillinde stand.

 

Derfor er det viktig å ha kjennskap til hvordan regelverket sier at man bør behandle oljetanken, og hvilke forskrifter gjelder i forbindelse med kontroll, rens og fjerning.

 

Les mer om regelverket knyttet til nedgravde oljetanker her.

 

Er du forsikret?

De fleste forsikringsselskaper dekker skader på huset som følge av at en oljetank springer lekk, men lekker oljen eller parafinen fra din gamle tank ut og skader huset til naboen, kan du få deg en ubehagelig overraskelse.

 

Er tanken eldre enn 20 til 30 år kan du få avkorting i forsikringen. Det betyr at den beregnede erstatningen reduseres fordi den forsikrede gjennom uaktsomhet er skyld i skaden.

 

 

Hva koster det å få tanken kontrollert eller fjernet?

Å få tanken kontrollert koster fra 4 til 5 000 kroner. Vær oppmerksom på at ikke alle typer tanker kan kontrolleres. Om dette er tilfellet kan det være tryggest å tømme, rense og fjerne den.

 

Prisen på å få renset og fjernet en oljetank varierer mye, og er avhengig av faktorer som hvor tanken ligger, hvor langt det er å frakte den og hvor mye du kan gjøre selv. Du må regne med å betale fra 12 000 til 25 000 på å få tanken renset og fraktet til avfallsstasjon.

 

Hva gjør du hvis du oppdager en lekkasje?

Ettersom alderen på nedgravde oljetanker øker, vil også antallet lekkasjer fra nedgravde oljetanker øke. De færreste vet hva de skal gjøre når de oppdager en lekkasje.

 

Vi har laget en oversikt over hvordan du går frem når uhellet er ute:

1) Ring nødnummer 110 ved akutt forurensning

2) Kontakt forsikringsselskap og skadesaneringsfirma

3) Skadesaneringsfirma iverksetter akutte tiltak, skadeomfang fastslås

4) Opprydningstiltak iverksettes

 

Les mer om dette her.

 

 

Samarbeidspartnere

Annonse

Annonser

Kontakt oss                  Oljefri er drevet av Naturvernforbundet med støtte fra:
Adresse:

Oljefri.no co/ Naturvernforbundet            

Mariboes gate 8, 0183 Oslo

E-post:

Telefon: 23 10 96 10 / 55 30 06 60

 

Sosiale media

Oljefri.no er også på Facebook og Twitter.

 

Om informasjonskapsler (cookies)

test CorePublish publiseringsverktøy