Lær av andre!

Du er ikke den første som skal erstatte oljefyren din med et fornybart alternativ. Bli inspirert av hva andre har gjort, og unngå å gjøre irriterende feil når du skal gå i gang med å bli oljefri.

Beyer ble oljefri

Pelletskjel i funkisvilla

Merete Beyers bevaringsverdige funkisvilla ble bygget i 1935 med oljefyr. Merete erstattet oljefyren med en pelletskjel og kuttet klimagassutslippene sine med femten tonn.

OljefrihistorierTrepelletsBioenergiVannbåren varme
Gunnar Hasle er oljefri

Gunnar Hasle valgte pellets

Gunnar Hasle kvittet seg med oljefyren. Han sparer 4000 liter olje og over ti tonn CO2 hvert år. Løsningen han valgte var en pelletskjel, som han har både gode og mindre gode erfaringer med.

Peter Jacob er oljefri

Vannbåren varme i gammelt hus

- Jeg vokste opp med sparedusj og streng beskjed om å spare på varmtvannet. Det er utrolig deilig å ta seg et langt bad med god samvittighet i soloppvarmet vann, smiler Peter Jacob.

OljefrihistorierVedVannbåren varmeSolenergi
Pelletsovn brenner Hansen Toeneiet

Liten pelletskamin i kjelleren

Familien Hansen/Toeneiet på Søm i Kristiansand var lei av en parafinbrenner som gjorde det alt for varmt i huset på høsten og våren. De byttet ut parafin med pellets, og er storfornøyd.

OljefrihistorierTrepelletsBioenergi
Bjørneseth er oljefri

Strøm eller pellets

Familien Bjørneseth fra Arendal holder varmen med strøm. Med vannbåren varme og pelletsbrenner i kjelleren har de også mulighet til å bruke bioenergi og kutte utgiftene til oppvarming.

Ingvaldsen er oljefri

Småbarnsfamilie med bergvarmepumpe

Før brukte de tusen kroner i uka på fyringsolje – og likevel ble ikke huset varmt. Småbarnsfamilien i Lillesand kommune har fått “nytt hus” etter at oljefyren ble erstattet med bergvarmepumpe.

OljefrihistorierVarmepumperVannbåren varme