Bioenergi

Bioenergi er energi produsert av biologisk materiale. Selv om brenselet kan varier er prinsippet bak det samme. Vi brenner biologisk materiale og får varme til boligen. Som regel bruker man ved, trepellets, treflis eller biofyringsolje som brensel i boliger. For å erstatte oljefyren i kjelleren med bioenergi velger mange en biokjel for ved, pellets eller flis til dette. En vedovn med vannkappe kan være et annet alternativ. Mindre energismart er det å velge biofyringsolje. Har du en parafin- eller oljekamin kan en vedovn eller en pelletsovn være et alternativ.

vedovn

Velg en energismart vedovn

Rentbrennende ildsteder er 50 prosent mer effektive enn tradisjonelle. Dobbel forbrenning av røykgassen gir lavere partikkelutslipp og mer varme. Det er bedre for miljøet og for deg.

OppvarmingVedBioenergi
vedovn vannkappe

Vedovn med vannkappe

Rentbrennende ildsteder er 50 prosent mer effektive enn tradisjonelle. Har vedovnen vannkappe varmer den både rommet den står i og vann til gulvvarme, radiatorer eller tappevann.

OppvarmingVedBioenergiVannbåren varme
Pelletskamin

Pelletskamin

Reduser strømforbruket ditt med en pelletskamin. Pelletskaminen produserer varme ved å brenne pellets av sammenpresset trevirke. Bedre styring og mer foredlet brensel gir mer varme og mindre utslipp enn f.eks vedfyring.

OppvarmingTrepelletsBioenergi
trepellets

Pelletskamin med vannkappe

Reduser strømforbruket ditt med en pelletskamin. Pelletskaminen produserer varme ved å brenne pellets av sammenpresset trevirke. Har kaminen vannkappe varmer den både rommet den står i og vann til vannbåren varme.

OppvarmingTrepelletsBioenergiVannbåren varme
pelletskjel

Pelletskjel

Reduser strømforbruket ditt, eller bli oljefri med en pelletskjel. Varmen produseres ved å brenne pellets av sammenpresset trevirke og avgis til boligen som vannbåren varme til oppvarming og varmtvann.

OppvarmingTrepelletsBioenergiVannbåren varme
Foto Annegtb, flickr.com/photos/gbta/15770068032/

Biofyringsolje

Biofyringsolje er en betegnelse på fyringsolje basert på biologisk råstoff. I noen situasjoner kan biofyringsolje være et godt alternativ til fossil oljefyring, men stort sett bør du gå for andre alternativer.